Срђан Томић освојио бронзу на Европском првенству

Srna
Foto: Srna

ЗВОРНИК - Члан Боксерсксог клуба "Обилић" из Зворника Срђан Томић освојио је бронзану медаљу на Европском првенству у боксу за јуниоре, саопштено је данас из овог клуба.

У категорији више од 80 килограма, након успјеха у осмини финала над представником Хрватске Шиметом Черином, репрезентативац Србије је у четвртфиналном мечу остварио лаку побједу над представником Украјине. 

Томића је у полуфиналу савладао израелски боксер Ариел Прилутски. 

На Европском првенству, које се одржава у италијанском граду Монтесилвану, осим Томића, учествују јуниори Боксерског клуба "Обилић" Анастасија Бошковић у категорији до 66 килограма и Срђан Теофиловић до 80 килограма, који су у четвртфиналним мечевима заустављени на корак до медаље. 

Румунка Амалиа Мариа Нита, актуелна европска првакиња, побиједила је Бошковићеву на поене, док је Италијан Кристиан Сарсили савладао Теофиловића судијским прекидом у првој рунди, послије другог бројања. 

Тренер и оснивач Боксерског клуба "Обилић" Мирко Ждрало рекао је да боксери овог клуба настављају континуитет освајања великих медаља. 

"Ово је укупно шеста европска медаља за наш клуб у претходне три године. Европско првенство за јуниоре у Италији ће свакако бити једно значајно искуство за њих и вјерујемо путоказ како да у будућности раде још боље за више циљеве", истакао је Ждрало. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана