Спортисти се одазвали акцији за лијечење дјевојчице: Дају дресове за Вањину побједу

Г.С.
Спортисти се одазвали акцији за лијечење дјевојчице: Дају дресове за Вањину побједу

БАЊАЛУКА - Спортисти из Бањалуке Саша Чађо, Алекса Гатарић, Владан Ковачевић и Стојан Врањеш придружили су се хуманитарној акцији за помоћ у лијечењу Вање Маловић.

Вања је рођена 13. маја ове године у Београду као здрава беба, али јој је дијагностикована ријетка неуромишићна болест СМА 1 (Спинална мишићна атрофија тип 1). Ријеч је о изузетно тешкој и прогресивној болести која често има фаталан исход. Болест је посљедица мутације гена и манифестује се губитком основних животних функција као што су ходање, дисање, гутање и варење хране. Дијете не може да држи главу, покреће руке и ноге. Први корак у њеном лијечењу представља лијек “спинраза” који је доступан у Србији и Вања је у фази примања прве дозе, а он би требало да успори прогресију ове опаке болести. Вањи су средства потребна за терапију најскупљим лијеком на свијету - “золгенсмом”, али и за путне трошкове и смјештај, што кошта око 2,5 милиона евра.

Поменути спортисти понудили су своје дресове за које ће у наградном извлачењу конкурисати сви они који уплате бар десет евра на Вањин рачун, затим фотографишу уплатницу и пошаљу је на и-мејл адресу [email protected] .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана