Слобода из Новог Града најпријатније изненађење првог дијела првенства: Трећим мјестом оправдали позивницу

Дарко Пашагић
Слобода из Новог Града најпријатније изненађење првог дијела првенства: Трећим мјестом оправдали позивницу

НОВИ ГРАД - Фудбалски клуб Слобода у потпуности је оправдао специјалну позивницу ФС Републике Српске за наступ у Првој лиги, гдје је јесењи дио сезоне завршио на трећем мјесту.

Новограђани су прошле сезоне били на корак до испадања у Трећу лигу РС, али су због реорганизације највишег ранга добили “вајлд кард” за наступ, а указано повјерење у потпуности су оправдали.

- Искрен да будем, нисмо очекивали да ћемо практично до посљедњег кола и меча са Рудар Приједором имати шансу да будемо јесењи прваци. Иако смо неколико година таворили у Другој лиги, успјели смо се брзо реорганизовати и само за мјесец дана оформити екипу која је била једно од најпријатнијих изненађења првенства. Првенствени циљ на почетку сезоне био нам је да клуб са традицијом од 110 година вратимо на мјесто које му припада и мислим да смо на добром путу да то урадимо. Тренутно смо трећи на табели, а у наставку сезоне нећемо бити оптерећени резултатима, али ћемо настојати да задржимо мјесто у врху табеле - рекао је предсједник Слободе Младен Босанчић.

Директор Новограђана Александар Додиг нагласио је да су сви планови далеко премашени, осим прославе великог јубилеја клуба која је одгођена за нека боља времена, када се друштво избори са пандемијом.

Велике заслуге, наравно, иду на рачун играча и стручног штаба са Душком Вранешевићем на челу. Он је заказао окупљање за 15. јануар.

- Сада ће услиједити додатне анализе оствареног и видјећемо да ли ће бити промјена у играчком кадру. Најважније је да имамо окосницу екипе, а приликом довођења играча водићемо рачуна да их не доводимо на број, него само оне који су нам потребни на одређеним позицијама. Када је почињала сезона, било је веома тешко наговорити слободне фудбалере да дођу у Слободу која је годинама имала финансијских проблема, али послије ове полусезоне ситуација ће бити много повољнија - нагласио је Вранешевић.

Један од најбољих фудбалера Марио Десница пред почетак сезоне најављивао је да се екипа може борити за врх табеле, а његове изјаве многи су скептично слушали.

- Оно што сам тада рекао показало се као тачно и тако може бити у наставку сезоне. Показали смо да ова екипа има квалитет па је оправдана позивница савеза да будемо прволигаши. Највише су нам недостајали навијачи и надам се да ће ситуација на прољеће бити боља те да ћемо на “Млаквама” заједно славити побједе - казао је Десница.

Анталија

Планирано је да током припремног периода фудбалери десетак дана отпутују у топлије крајеве.

- Због пандемије још не знамо гдје ћемо ићи, а у оптицају је неколико дестинација, од Неума, преко Хрватске до Црногорског приморја. Ако се неке ствари посложе, ни Анталија није далеко - рекао је Босанчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана