Симеуновић без респекта за старије

Душан Репија
Симеуновић без респекта за старије

Бијељина - Један до најталентованијих теквондоиста у окружењу Жико Симеуновић највјероватније ће бити најмлађи учесник Европског првенства за сениоре до 21 године, које ће почетком септембра бити одржано у Шведској, али без обзир на то нада се да ће остварити добар резултат.

Члан бијељинског Сокола нема превише респекта према старијим ривалима, јер је свјестан да ће прије или касније морати да им се супротстави.

- Уопште не размишљам колико су старији и искуснији. Свака борба биће као финале и надам се да ћу догурати далеко. Уколико се то и не деси, знам да сам дао све од себе, јер већ сада тренирам два пута дневно, а ускоро ћу са тренерима укључити и трећи тренинг - каже Симеуновић.

Тренер Сокола Миле Марић истиче да је кроз овај клуб прошло на хиљаде дјеце, али да их је мало упорно као Симеуновић. Момак који је шампион БиХ у континуитету од 2009. године у различитим старосним категоријама свакодневно, понекад и два пута у дану путује из Буковице Доње на тренинге, па му “радни дан” неријетко траје и по 15-16 сати, јер још иде у школу.

- Велико је задовољство што имамо таквог момка у клубу. Прави је спортиста, ништа му није тешко, на сваком тренингу иде до краја, а има и велику подршку родитеља. И ми у клубу трудимо се да му помогнемо на све начине, јер је велики потенцијал. Свима нама је жеља нека велика медаља у сениорској конкуренцији, али сви знамо колико је тешко доћи до ње - рекао је Марић.

Симеуновић је за сада на добром путу јер је 19. на европској јуниорској листи у категорији до 74 килограма, а 44. на свјетској. Осим безброј медаља на локалним турнирима освојио је и три иг категорије Г које се бодују за свјетске и олимпијске листе.

- Двије године у низу славио сам на Аустрија опену, а прошле сам освојио и Србија опен, те сам себи доказао да могу да се носим са најбољим вршњацима из Европе и свијета. Послије Европског првенства, у октобру идем на јуниорско ЕП у Шпанији и вјерујем да се могу вратити са медаљом. Најважније је да имам велику вољу за свакодневни рад и напредовање, па вјерујем да ће мој рад једног дана бити награђен великом медаљом - закључио је Симеуновић.

Сокол

Теквондо клуб Сокол његује олимпијску верзију овог древног спорта, а тренутно окупља око 400 чланова свих узрасних категорија. Осим у Бијељини, клуб има пунктове по сеоским школама у цијелом окружењу, а управља и  клубом Гоку из Брчког.

- Имамо одличну сарадњу са свим клубовима, те низ репрезентативаца. Осим мене тренери су Александар Бестић и Ђуро Ђурић. Трудимо се да пратимо свјетске трендове, посјећујемо семинаре, размјењујемо искуства са колегама... Поред Симеуновића од такмичара се издвајају Јована Новаковић, Андреа Симић, Сања Глигоревић, Ђорђе Марковић и други - рекао је Марић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана