Шах: Гамбиту пет медаља

Г. С.
Шах: Гамбиту пет медаља

НЕУМ - Шест такмичара Шаховског клуба Гамбит из Бањалуке остварило је историјски успјех са пет освојених медаља, чиме су уједно били најбоља екипа у конкуренцији 116 такмичара из чак 35 клубова на 22. кадетском и омладинском првенству БиХ одржаном у Неуму.

Овим сјајним резултатом, Бањалука ће имати четири представника на првенству Европе за младе шахисте крајем 2022. године јер је протекло такмичење уједно било и квалификациони турнир за наступ на званичном првенству Европе и свијета.

Коначан резултат показао је потпуну доминацију представника Републике Српске, који су у 14 такмичарских категорија (седам код дјечака и седам код дјевојчица) од могуће 42, освојили десет златних, десет сребрних и пет бронзаних медаља. Марија Вукоје била је друга у конкуренцији до десет година, Јона Ракас Аранђеловић била је прва у узрасту до 12 година док је друго мјесто припало Софији Гавриловић. Петар Газић био је трећи у узрасту до осам година, док је Вук Кршић био други у категорији до десет година.

Младе шахисте сада чека неколико мјесеци припрема за излазак у Европу за шта ће бити потребна велика подршка надлежних институција како би се такмичари квалитетно припремили и на међународној сцени представљали Бањалуку, Републику Српску и БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана