Рукометаши Борца почели припреме за наставак сезоне: Напоран рад једино обећање

Душан Репија
Рукометаши Борца почели припреме за наставак сезоне: Напоран рад једино обећање

БАЊАЛУКА - Са великом жељом да наставе тамо гдје су стали средином децембра рукометаши Борца почели су припреме за други дио сезоне.

Тренер Мирко Микић јуче ујутру је први пут окупио играче који су одрадили тестове и мјерења како би се видјело у каквом су физичком стању, а синоћ су одрадили први тренинг у дворани. Микић је био прилично задовољан, јер су момци испоштовали индивидуалне програме рада које им је прописао кондициони тренер Ненад Рађевић, тако да имају добру подлогу како би се у наредних мјесец и по што боље припремили да би остали ту гдје јесу - на врху. Иако је предност од осам бодова опипљива, циљеви за ову сезону нису промијењени. Приоритет је напредак на сваком тренингу и свакој утакмици.

- Много пута до сада сам поновио да су нам амбиције да растемо и напредујемо. На почетку сезоне одлучили смо се за подмлађивање и то је дугорочно размишљање када је у питању будућност Борца. Покушаћемо да будемо бар за нијансу агресивнији и растрчанији у наставку сезоне, то нам је основни циљ - рекао је Микић.

На првом окупљању оправдано одсутни били су кандидати за репрезентацију Владо Драганић, Марко Лукић и Лука Перић који практично да нису имали одмора, те неки су играли који су прехлађени, па "црвено-плави" нису жељели ништа да ризикују. Један од плејаде младих рукометаша који се афирмисао до половине првенства сигурно је пивот Никола Маливојевић.

- Очекивања су остала иста - да радимо и растемо из утакмице у утакмицу. Немамо никакав притисак. Ми млађи смо показали да можемо изнијети одређен терет, одморни смо и спремни да наставимо с напорним радом. Оно што могу да обећам јесте то да ћемо дати све од себе сваког минута сваке утакмице, па докле догурамо - рекао је Маливојевић.

Првом тиму прикључени су Стефан Липовчић, Коста Штрбац, Миленко Рожић и Давид Момић, момци који имају по 17 година, 18 година, а Микић је потврдио да неће бити долазака.

- Одлучили смо да не тражимо појачања, иако ће Амар Грачић због повреде пропустити остатак сезоне. Крпићмо ту позицију десног бека на начин као што смо радили у посљедњих неколико кола првог дијела сезоне - рекао је Микић.

Контролне утакмице

Наставак сезоне заказан је за 26. фебруар, а до премијере у Градачцу Бањалучани ће одиграти шест контролних утакмица. Први тест имаће у Козарској Дубици 26. јануара, а три дана касније играће са Грачаницом. Слободи ће гостовати 5. фебруара, док ће 12. играти у Маглају, а 19. дочекати Слободу. Још један меч одиграће 2. или 9. фебруара, а противник ће бити накнадно одређен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана