Рукометаш Стефан Јанковић о почетку каријере у Словачкој: Хоћу са Татраном у Лигу шампиона

Иван Драгичевић
Рукометаш Стефан Јанковић о почетку каријере у Словачкој: Хоћу са Татраном у Лигу шампиона

Добој - Бањалучки рукометаш Стефан Јанковић овог љета је појачао словачки Татран Прешов и тако се послије седам година играња за први тим Борца први пут отиснуо у печалбу.

Репрезентативац БиХ био је спреман за нови корак у каријери и послије одличних игара у Борцу одлучио се да пређе у редове словачког шампиона са којим је потписао трогодишњи уговор. Управа Татрана препознала је квалитет луцидног средњег бека који је посљедњих година био носилац игре бањалучког клуба, а трансферу је сигурно допринио и невјероватан побједнички погодак у посљедњој секунди који је Јанковић постигао против Словака прошле сезоне у СЕХА лиги. Екипа из Прешова у рукама је богатог привредника, посједује своју дворану у склопу које су теретана, сала за опоравак и све што је потребно играчу. Главни циљ је пласман у Лигу шампиона, а Јанковићев тим има добру шансу за то јер се квалификациони турнир игра у Прешову 3. и 4. септембра.

- Лига шампиона је примарни циљ, а највећи ривал за улазак у групну фазу биће нам Горење. У полуфиналу играмо са Диферданжом из Луксембурга тако да је реално да се пласирамо у финале и играмо са Горењем против којег очекујем изузетно тежак меч. Спремамо се за тај турнир, одиграли смо већ десетак утакмица и освојили један трофеј у Пољској. Нисам никако играо у Лиги шампиона и имам велику жељу да се одмјерим са најјачим екипама и играчима на свијету - казао је Јанковић.

За сада је презадовољан новим клубом, одлично се снашао иако су припреме биле напорне.

- Саиграчи су ме одлично прихватили. Татран има фантастичне услове за рад и тренинг. Много пажње посвећује се физичкој спреми па смо припреме почели већ 1. јула. Ишли смо на планину и радили веома напорно, а у паузама стално гледамо видео-снимке, јер тренер инсистира на детаљима. Много радимо на скаутингу како би се упознали са противницима, али и да би кориговали ствари у нашој игри. Већина саиграча разумије српски тако да немам проблем ни са споразумијевањем - рекао је Јанковић.

По титулу у Добој

Татран Прешов је главни фаворит за освајање Међународног ТВ турнира шампиона у Добоју, а титула на овом традиционалном турниру је циљ словачког клуба.

- Јуришамо на титулу и била би одлична ствар да славимо на овом турниру. Послије Добоја очекује нас Чехословачки куп као посљедња провјера пред квалификације за Лигу шампиона - рекао је Јанковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана