Rukometaš Stefan Janković o početku karijere u Slovačkoj: Hoću sa Tatranom u Ligu šampiona

Ivan Dragičević
Rukometaš Stefan Janković o početku karijere u Slovačkoj: Hoću sa Tatranom u Ligu šampiona

Doboj - Banjalučki rukometaš Stefan Janković ovog ljeta je pojačao slovački Tatran Prešov i tako se poslije sedam godina igranja za prvi tim Borca prvi put otisnuo u pečalbu.

Reprezentativac BiH bio je spreman za novi korak u karijeri i poslije odličnih igara u Borcu odlučio se da pređe u redove slovačkog šampiona sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor. Uprava Tatrana prepoznala je kvalitet lucidnog srednjeg beka koji je posljednjih godina bio nosilac igre banjalučkog kluba, a transferu je sigurno doprinio i nevjerovatan pobjednički pogodak u posljednjoj sekundi koji je Janković postigao protiv Slovaka prošle sezone u SEHA ligi. Ekipa iz Prešova u rukama je bogatog privrednika, posjeduje svoju dvoranu u sklopu koje su teretana, sala za oporavak i sve što je potrebno igraču. Glavni cilj je plasman u Ligu šampiona, a Jankovićev tim ima dobru šansu za to jer se kvalifikacioni turnir igra u Prešovu 3. i 4. septembra.

- Liga šampiona je primarni cilj, a najveći rival za ulazak u grupnu fazu biće nam Gorenje. U polufinalu igramo sa Diferdanžom iz Luksemburga tako da je realno da se plasiramo u finale i igramo sa Gorenjem protiv kojeg očekujem izuzetno težak meč. Spremamo se za taj turnir, odigrali smo već desetak utakmica i osvojili jedan trofej u Poljskoj. Nisam nikako igrao u Ligi šampiona i imam veliku želju da se odmjerim sa najjačim ekipama i igračima na svijetu - kazao je Janković.

Za sada je prezadovoljan novim klubom, odlično se snašao iako su pripreme bile naporne.

- Saigrači su me odlično prihvatili. Tatran ima fantastične uslove za rad i trening. Mnogo pažnje posvećuje se fizičkoj spremi pa smo pripreme počeli već 1. jula. Išli smo na planinu i radili veoma naporno, a u pauzama stalno gledamo video-snimke, jer trener insistira na detaljima. Mnogo radimo na skautingu kako bi se upoznali sa protivnicima, ali i da bi korigovali stvari u našoj igri. Većina saigrača razumije srpski tako da nemam problem ni sa sporazumijevanjem - rekao je Janković.

Po titulu u Doboj

Tatran Prešov je glavni favorit za osvajanje Međunarodnog TV turnira šampiona u Doboju, a titula na ovom tradicionalnom turniru je cilj slovačkog kluba.

- Jurišamo na titulu i bila bi odlična stvar da slavimo na ovom turniru. Poslije Doboja očekuje nas Čehoslovački kup kao posljednja provjera pred kvalifikacije za Ligu šampiona - rekao je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana