Рукометаш Лука Перић пред премијерни наступ на Европском првенству: Имам трему, али држим фокус

Душан Репија
Рукометаш Лука Перић пред премијерни наступ на Европском првенству: Имам трему, али држим фокус

САРАЈЕВО - Рукометаши БиХ отпутовали су јуче на Европско првенство у Словачку, а дебитант Лука Перић поручује да ће бити тврд орах свима иако се налазе у тешкој групи.

Тихо и без велике помпе уз много опреза и што мање контаката са људима ван експедиције, момци Ивице Обрвана отишли су у Братиславу гдје ће већ сутра (20.30) одиграти меч првог кола групе Е против Шведске. Вирус корона направио је много проблема селектору Ивици Обрвану као и његовим колегама, па су коначном списку путника кумовали посљедњи резултати тестирања и четири позитивна случаја. Млади рукометаш Борца наглашава да ни психички није било лако изборити се са свиме током припрема и практично тренирати у неизвјесности, јер један позитиван тест све може да однесе низ воду.

- Размишљали смо наравно о томе, али смо се трудили да не губимо фокус. Послије свега морамо да будемо задовољни с обзиром на услове и шта нас је све пратило. Разговарали смо између себе и схватили да је то виша сила против које се у суштини не можемо борити. Осим момака који су у изолацији сви смо здрави и једва чекамо да почне. Дан пред меч са Шведском (данас) имаћемо још једно тестирање и искрено се надам да неће бити додатних проблема - рекао је Перић.

У 19. години очекује га деби на великом такмичењу, а иза себе већ има одређено искуство, јер је био дио тима током квалификација.

- Постоји мала трема, наравно, али позитивна. Није мала ствар учествовати на Европском првенству, играти пред милионима очију. Даћу све од себе да оправдам повјерење селектора како бисмо се сви заједно представили у добром свјетлу - рекао је Перић.

Репрезентација БиХ спада у групу тимова који нису одиграли ниједан контролни меч, па је тешко рећи у каквој форми дочекују други узастопни континентални шампионат на коме учествују, али десно крило поручује да нема предаје.

- Група јесте тешка, Шведска и Шпанија су међу фаворитима, Чеси такође заслужују респект. Међутим, идемо од меча до меча, спремали смо се само за Скандинавце и само су нам они у главама. Свашта може да се деси, нарочито у оваквој ситуацији, а ја сам сигуран да ћемо се борити за сваку лопту и одиграти на горњој граници могућности - закључио је Перић.

Девет Борчеваца

Рукометни клуб Борац дао је три репрезентативца јер су се осим Перића на списку нашли Владо Драганић и Марко Лукић. Рачунајући оне који су у бар једном дијелу каријере носили црвено-плави дрес списак се продужава на девет имена, укључујући тренера голмана Марија Блажевића.

- Драго ми је због Владе и Марка, заслужили су то радом, талентом и одрицањем. Велики је ово успјех и за Борац, доказ да се код нас добро ради и да годинама избацује репрезентативце - нагласио је Перић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана