''Рођени'' лако изашли на крај са “Борцем”

Срна
''Рођени'' лако изашли на крај са “Борцем”

БИЈЕЉИНА - Фудбалски клуб “Вележ” побиједио је данас у Мостару бањалучки “Борац” са 2:0 на отварању 21. кола Премијер лиге БиХ и прескочио га на табели.

По традицији, “Борац” у Премијер лиги БиХ никада није славио у Мостару против “Вележа”, а када се на традицију надовежу и бројни проблеми са изостанцима, онда се није ни могао очекивати другачији исход.

Тврдо прво полувријеме, према очекивањима, уз иницијативу “Вележа” и неколико шутева ка голу Павловића, али све до буквално посљедњих пар секунди овог дијела утакмице, “Борац” је одолијевао. Тада је Самир Радовац послао употребљиву лопту на ивицу казненог простора до фудбалера који је поникао у Леотару, Немање Анђушића, који одлично шутира и доноси предност “Рођенима” на паузи.

Није се “Вележ” зауставио тим вођством, наставио је да доминира и већ у 50. минуту преко Обрена Цвијановића, некадашњег играча “Крупе”, дуплирао предност.

Очекивало се до краја меча да “Борац” покуша бар да преполови заостатак, али је “Вележ” лагано привео утакмицу крају и забиљежио прва три бода овог прољећа, након ремија у Бијељини.

Премијер лига БиХ - 21. коло:
“Вележ” - “Борац” 2:0

Сутра се од 14.00 часова састају “Тузла сити” - Жељезничар” и “Крупа” - “Широки Бријег”, а у 19.00 часова “Сарајево” - “Зрињски”.

У недјељу у 18.00 часова играју “Радник” - “Младост”, а у понедјељак, 8. марта, у 14:00 часова састају се “Олимпик” - “Слобода”.

Табела: “Сарајево” 46, “Жељезничар”, “Вележ” /меч више/ и “Широки Бријег” по 37, “Борац” /меч више/ и “Зрињски” по 35, “Тузла сити” 30, “Слобода” 22, “Младост ДК” 19, “Радник” 16, “Крупа” и “Олимпик” по 13.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана