Роберт Просинечки остаје селектор БиХ

nezavisne.com
Роберт Просинечки остаје селектор БиХ

Чланови Извршног одбора Ногометног/Фудбалског савеза Босне и Херцеговине на данашњој ванредној сједници у Сарајеву пружили су пуну подршку селектору Роберту Просинечком.

Хрватски стручњак поднио је оставку у недјељу након пораза од Јерменије 4:2 у утакмици квалификација за пласман на Европско првенство 2020. године.

Иако је одмах након саопштене одлуке обавио дужи састанак са предсједником Н/ФС БиХ Елведином Бегићем, те након повратка у понедјељак и у Сарајеву истакао да се неће предомислити, данас је ипак одлучио промијенити своју одлуку и остати на клупи "змајева".

"Није било лако предомислити се, јер када нешто одлучим увијек се трудим бити до краја при својим ставовима. Чиним то ријетко, а сада сам то учинио. Због свих људи, навијача, подршке одлучио да ипак промијеним своје мишљење. Оставку сам поднио као морални чин, а одлучио сам ипак остати јер између осталог сматрам да је било најлакше побјећи. Идаље вјерујем да се ова екипа можемо пласирати на ЕУРО, јер имамо и Лигу нација", рекао је Просинечки.

Просинечки је за селектора БиХ именован у јануару 2018. године. Од тада је бх. тим водио у 18 утакмица у којима је остварио седам побједа, шест ремија и пет пораза.

Сљедећу утакмицу квалификација за ЕУРО 2020 у Групи Ј бх. тим ће играти 12. октобра у Зеници против Финске.

Послије шест одиграних кола Италија је прва са 18 бодова, слиједе Финска 12, Јерменија 9, БиХ 7, Грчка 5, Лихтенштајн 1.

На Европско првенство 2020. године пласираће се по двије првопласиране репрезентације из сваке од десет група.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана