Раде Ђокић: Још боље прољеће у аустријском Феклебрику

Драго Гајић
Раде Ђокић: Још боље прољеће у аустријском Феклебрику

ЗВОРНИК - Некадашњи фудбалер зворничке Дрине Раде Ђокић, који је прошле године успјешно наступао за аустријски Рид, ове сезоне прешао је у редове Феклебрика. Овај клуб је из треће ушао у другу лигу Aустрије, а циљ му је да да остане у овом рангу такмичења. Велики допринос успјеху екипе дао је и Ђокић са пет постигнутих голова.

- Могли смо и боље да се пласирамо да нисмо изгубили неке важне бодове код куће. Главна преокупација клуба је опстанак у другој лиги, јер је конкуренција заиста јака. Иако сам постигао пет голова не могу у потпуности бити задовољан својом игром. Сматрам да сам могао знатно више. Очекујем да на прољеће пружим боље игре и наметнем се неком из клубова Прве аустријске лиге - рекао нам је Ђокић.

Према његовим ријечима интересовање за фудбал у Aустрији није на неком значајнијем нивоу.

- Интересовање за најпопуларнији спорт исто је као и прије европског првенства. Клубови углавном доводе играче који су на заласку каријера, а само Рапид и Салцзбург могу парирати клубовима из Европе. Велики број играча из бивше Југославије игра у клубовима из Aустрије и углавном су међу најбољим у својим срединама. Aустријанци у односу на наше клубове раде професионалније и организованије, али њихови играчи нису ништа бољи од наших - нагласио је Ђокић.

Иако наступа у Aустрији, помно прати дешавања у нашим клубовима, а нарочито у Дрини гдје има доста пријатеља.

- Прије двије сезоне био сам близу дреса репрезентације БиХ, али ми се та жеља није остварила. Надам се да ћу идуће године пружати боље игре у Aустрији и тиме бити ближи репрезентативном дресу - додао је Ђокић. 

Лична карта

Раде Ђокић рођен је 23. јуна 1983. године у Зворнику. Почео ја каријеру у Дрини, а наставио у Кабелу из Новог Сада. Потом је играо у Срему из Сремске Митровице, београдској Звездари, а већ четврту сезону је у Aустрији. Тамо је овај нападач бранио боје Кафенберга, ГAК-а из Граца, Рида, а сада је члан Феклебрика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана