Rade Đokić: Još bolje proljeće u austrijskom Feklebriku

Drago Gajić
Rade Đokić: Još bolje proljeće u austrijskom Feklebriku

ZVORNIK - Nekadašnji fudbaler zvorničke Drine Rade Đokić, koji je prošle godine uspješno nastupao za austrijski Rid, ove sezone prešao je u redove Feklebrika. Ovaj klub je iz treće ušao u drugu ligu Austrije, a cilj mu je da da ostane u ovom rangu takmičenja. Veliki doprinos uspjehu ekipe dao je i Đokić sa pet postignutih golova.

- Mogli smo i bolje da se plasiramo da nismo izgubili neke važne bodove kod kuće. Glavna preokupacija kluba je opstanak u drugoj ligi, jer je konkurencija zaista jaka. Iako sam postigao pet golova ne mogu u potpunosti biti zadovoljan svojom igrom. Smatram da sam mogao znatno više. Očekujem da na proljeće pružim bolje igre i nametnem se nekom iz klubova Prve austrijske lige - rekao nam je Đokić.

Prema njegovim riječima interesovanje za fudbal u Austriji nije na nekom značajnijem nivou.

- Interesovanje za najpopularniji sport isto je kao i prije evropskog prvenstva. Klubovi uglavnom dovode igrače koji su na zalasku karijera, a samo Rapid i Salczburg mogu parirati klubovima iz Evrope. Veliki broj igrača iz bivše Jugoslavije igra u klubovima iz Austrije i uglavnom su među najboljim u svojim sredinama. Austrijanci u odnosu na naše klubove rade profesionalnije i organizovanije, ali njihovi igrači nisu ništa bolji od naših - naglasio je Đokić.

Iako nastupa u Austriji, pomno prati dešavanja u našim klubovima, a naročito u Drini gdje ima dosta prijatelja.

- Prije dvije sezone bio sam blizu dresa reprezentacije BiH, ali mi se ta želja nije ostvarila. Nadam se da ću iduće godine pružati bolje igre u Austriji i time biti bliži reprezentativnom dresu - dodao je Đokić. 

Lična karta

Rade Đokić rođen je 23. juna 1983. godine u Zvorniku. Počeo ja karijeru u Drini, a nastavio u Kabelu iz Novog Sada. Potom je igrao u Sremu iz Sremske Mitrovice, beogradskoj Zvezdari, a već četvrtu sezonu je u Austriji. Tamo je ovaj napadač branio boje Kafenberga, GAK-a iz Graca, Rida, a sada je član Feklebrika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana