Прво мјесто једини циљ фудбалера Крупе

Синиша Котараш
Прво мјесто једини циљ фудбалера Крупе

БАЊАЛУКА - Фудбалери Крупе полако улазе у завршни дио припрема за прољећну сезону, у којој им је једини циљ да задрже прво мјесто и обезбиједе повратак у Премијер лигу.

Јесењи шампиони Прве лиге Републике Српске имају великих осам бодова предности у односу на другопласирани Рудар Приједор, а како се дерби два првопласирана тима игра већ у првом колу наставка 7. марта, на стадиону у Крупи на Врбасу могуће је да већ тада буду разријешене све дилеме.

- Има још доста до те утакмице, тако да је рано да се сада прича о дербију. Наравно, настојаћемо да што спремнији дочекамо наставак првенства и оправдамо улогу фаворита. Добро смо радили у последњих месец дана, али су на видело испливали и одређени проблеми. Оно што је евидентно је то да нам игра у одбрани није била на јесењем нивоу, тако да морамо све те недостатке да исправимо у што краћем року. Са друге стране напад нам није изгледао лоше, али и ту морамо да подигнемо ниво реализације - истакао је тренер Крупе Зоран Марић.

Стратег Крупљана истовремено тврди да је веома важна чињеница да је на окупу остала комплетна екипа, која је више него супериорно одиграла јесен.

- Задржали смо све носиоце игре и то је наша највећа предност у односу на остале ривале. Уз то, много ће нам значити повратак Ајдина Реџића, који је јесен пропустио због повреде. Такође, очекујемо од Милоша Аћимовића да се уклопи у наш начин игре, тако да ћемо бити још јачи него јесенас - нагласио је Марић.

Уколико успију да обезбиједе пласман у Премијер лигу, у шта нико у кањону Врбаса не сумња, челници клуба суочиће се са проблемом подлоге која је доста истрошена, али и недостатком рефлектора.

- Већ смо урадили пројектну документацију за изградњу рефлектора, а и започели смо одређене радове, тако да вјерујем да ће ту све бити како треба. Што се тиче подлоге, њу већ десетак година потпуно бесплатно користи неких 50 или 60 клубова из цијеле регије, па и ФБиХ тако да је заиста потрошена. Покушаћемо да преко градских и републичких институција видимо какве су могућности да добијемо одређену помоћ, а највећи дио средстава обезбиједио би клуб - рекао је потпредсједник Крупе Драгомир Илић.

У случају да из било којег разлога ти радови не буду завршени на вријеме, Илић истиче да клуб већ има и одређена алтернативна рјешења.

- Да се разумијемо, највећи дио средстава за ове радове би, као и до сада, обезбиједио клуб, али је ипак савршено јасно да не можемо све сами да завршимо. Оптимиста сам по природи и вјерујем да ћемо пронаћи рјешење да све буде како треба, тако да љубитељи фудбала у кањону Врбаса поново имају прилику да на дјелу виде најбоље клубове из БиХ. Ипак, за сваки случај имамо неколико спремних алтернатива - додао је Илић.
 

Утакмице

Седму провјеру пред наставак такмичења у Првој лиги Републике Српске Крупа ће имати против Звијезде из Градачца у недјељу од 13 часова. Крупљани су у припремном периоду одиграли шест контролних утакмица и уписали двије побједе и четири пораза.

У првој провјери изабраници Зорана Марића поражени су на свом терену од Металегеа (0:1), да би у Медулину, на турниру, изгубили три сусрета у групи, Заглебје (0:3), Радник (2:3) и Колубара (0:2). Ипак, боравак у Истри закључен је побједом над Истром 1961 (3:1). По повратку у Крупу на Врбасу одиграна је још једна утакмица, у којој је декласирана Слобода из Новог Града са 6:0. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана