Пријем за џудо првакињу Балкана Марију Малешевић

Srna
Foto: Srna

ПРЊАВОР - Начелник општине Прњавор Дарко Томаш изјавио је данас да Прњавор има много младих људи који у различитим областима друштвеног живота постижу одличне резултате, а једна од њих је Марија Малешевић, првакиња Балкана у џудоу у категорији млађих пионира.

Томаш, који је данас уприличио пријем за ову младу џудисткињу клуба "Соко-М", рекао је да она до сада у има више од 60 медаља.

"Нико из Прњавора није остварио бољи резултат од Марије на овом Балканском првенству, због чега јој честитамо. Тај резултат је плод напорног и преданог вишегодишњег рада", рекао је Томаш новинарима.

Он је навео да се издвајањем буџетских средстава за спортске клубове помаже њихово функционисање, те да ће сваки појединачни успјех бити посебно награђиван.

Дванаестогодишња Марија поносна је на успјех који је крајем септембра остварила на Балканском првенству за млађе пионире одржаном на Палама.

Пријему је присуствовао и Маријин отац Драгиша који је захвалио што локална заједница подржава и мотивише спортисте.

"Марија је првак Републике Српске, БиХ, а сада и Балкана што је за нашу породицу велика част и успјех" , прецизирао је Малешевић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана