Преминуо Зоран Вукелић, први предсједник Ватерполо клуба Борац

ГС
Преминуо Зоран Вукелић, први предсједник Ватерполо клуба Борац

БАЊАЛУКА - Ватерполо клуб Борац саопштио је да је у 38. години преминуо Зоран Вукелић, један од оснивача и први предсједник бањалучког клуба.

-Са тугом и невјерицом опраштамо се од првог предсједника Ватерпола клуб Борац и једног од оснивача Клуба. Зока је припадао генерацији „луђака“ који су ватерполо тренирали у немогућим условима (стари Инцелов базен и Шехеров базен у постдејтонском времену), али ипак није одустао и заслужан је за то што је ватерполо „живио“ у нашем граду и када за то реално нису постојале могућности – наведено је у саопштењу.

Напомињу да је 2008. Зоран са другарима покренуо ВК Борац, који у кратком времену привлачи велики број чланова, а Зоран Вукелић постаје први предсједник клуба.

-Управо у том периоду је Зоран заслужан да су се почеле играти пријатељске утакмице с екипама из ФБиХ, док још није постојала никаква врста организације у смислу такмичења. По оснивању Ватерполо савеза Републике Српске ВК Борац се укључује у рад савеза. До 2011. године је Зоран водио клуб, а 2017. године људи ентузијасти уз Зорана реактивирају ВК Борац и он је изабран за предсједника Клуба – истакли су у саопштењу.

Додали су да ће Зоран остати упамћен као члан генерације ватерполиста који су заслужни за то што  је ватерполо „живио“ у Бањалуци када за то нису постојале оптималне могућности и као особа која је своје вријеме несебично дала за развој ватерпола у РС и БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана