Предраг Перковић изабран за новог предсједника Бијељинаца: Учинићемо Радник још бољим и јачим

Дарко Пашагић
Предраг Перковић изабран за новог предсједника Бијељинаца: Учинићемо Радник још бољим и јачим

БИЈЕЉИНА - Нови предсједник Радник Предраг Перковић је истакао да ће једини циљ новог Управног одбора и њега у наредном периоду бити да бијељинског премијерлигаша још више ојачају.

Перковић, који се налазио на челу овог клуба још 2004. године, а више од двије деценије је у Управи Радника, је изабран након што је Скупштина одбацила одлуку досадашњег предсједника Младена Крстајића о повлачењу оставке и смијенила га са те позиције. 

- На нама је да наставимо добар рад који је имала претходна управа на челу са Младеном Крстајићем, а жеља је да овај клуб подигнемо на још један виши ниво - нагласио је Перковић.

Уз њега у Управи клуба су још Миленко Зупур, Милош Стевановић, Слободан Ловрић, Ненад Лалић и Душко Милановић. Оставку је поднио досадашњи потпредсједник Љубомир Стевић, док је са мјеста директора смијењен Небојша Томић.

- У наредним данима морамо прво да видимо ситуацију у којој се клуб налази, али како сам упознат од нове године накупило се доста дуговања и према играчима, запосленима у клубу, али и добављачима. Ту је и дуг према Пореској управи, чији је дио репрограмиран. Морамо засукати рукаве и видјети шта је у овом тренутку најважније урадити, јер нам је сада главни приоритет да клуб несметано добије лиценцу - нагласио је Перковић, који је додао да ће у наредним данима обавити разговор и са бившим предсједником Крстајићем око његовог даљег ангажмана везаног за Радник.

Многи љубитељи фудбала у Семберији сматрају да је мало чудно да је Скупштина одржана у оваквој ситуацији, али и да је сазвана тако брзо, односно чим се појавила информација да је Крстајић одлучио да повуче одлуку о подношењу оставке. Сам Крстајић је истакао да је очекивао овакав исход гласања, јер се дуже вријеме није слагао са руководством града Бијељине.

- У Радник сам ушао да помогнем, пет година сам био ту, радио, давао свој новац, одвео екипу два пута у Европу заједно са играчима, стручним штабом и свим запосленима. Освојили смо Куп БиХ,  освајали Куп Републике Српске, правили трансфере. Буџет који сам затекао био је у минусу, вратили смо дугове од 250.000 марака. Никада нисам ручао на рачун клуба, телефон нисам допунио на рачун Радника, гориво нисам насуо на рачун, возио сам своје ауто. Честитам Перковићу на избору - нагласио је Крстајић.

Мемишевићев трансфер “чист”

Посљедњих дана спомињало се да је споран трансфер Самира Мемишевића у Гронинген, али је сам фудбалер нагласио да је све чисто.

- Како Гронинген, клуб у који сам прешао, није пристао на обештећење, закључио сам споразумни раскид уговора са Радником. Пошто се радило о споразумном раскиду Бијељинце сам обештетио властитим средствима. Проценти од мог наредног трансфера уговорени су у споразумном раскиду и исти су анексом промијењени на инсистирање Младена Крстајића који је желио још више користи за Радник. То је једина истина - нагласио је Мемишевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана