Пао и Лимож, Игокеа гледа ка другој фази Лиге шампиона

М. З.
Пао и Лимож, Игокеа гледа ка другој фази Лиге шампиона

ЛАКТАШИ - Закуцавањем Џекија Кармајкла двије секунде прије краја Игокеа је потврдила побједу против Лиможа резултатом 76:73, у петом колу Лиге шампиона чиме је остала у трци за пролазак у наредну рунду ФИБА такмичења.

Дефинитивна одлука о проласку даље пашће у Анкари када Александровчани буду гостовали код Турк Телекома који ће сутра играти против Хапоела из Јерусалима. Игокеа је сада на скору 3-2, док је Лимож остао на једној побједи уз четири пораза те је испао из комбинација за пролазак даље.

Јунак сусрета био је Кармајкл са 18 поена чиме је показао да је повреда и болест иза њега мада је допринос осталих играча такође огроман. Игокеа је током већег дијела сусрета била у предности и почетком другог полувремена чинило се да ће без већих проблема стићи до тријумфа и освете за пораз француском тиму у првом колу Лиге шампиона.

Ипак, упорни гости нису се предавали и мало помало топили су разлику домаћег састава која је у једном тренутку била и 11 поена. Шест минута прије краја Лимож је повео са 68:65 и чинило се да ће утакмица бити идентична оној одиграној у Француској.

Али, изабраници тренера Драгана Бајића доста су научили у том сусрету па се нису предали и један од кључних потеза била је грешка Ромеа Тревиса и освојена лопта Далибора Илића који је упослио Едина Атића, а овај поентирао након контранапада поред три противничка играча за 74:73.

До краја сусрета остало је 28 секунди, гости нису успјели да упуте шут јер је домаћин сјајно одиграо одбрану, а Кармајкл 1,7 секунди прије краја закуцавањем потврдио тријумф. У преосталом времену гости нису упутили прави шут након тајм аута.

Најбољи код побједника био је управо Кармајкл са 18 поена, пратио га је Един Атић са 14, 12 је додао Ентони Клемонс док је Марко Јошило имао 11 скокова и пет поена.

У гостујућем саставу предњачио је Николас Ланг са 18, док су по 11 додали Тревис и Жери Бутсијел.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана