Осам бодова предности гаранција повратка Крупе у елиту

Синиша Котараш
Осам бодова предности гаранција повратка Крупе у елиту

БАЊАЛУКА - Јесењи шампион Прве лиге Републике Српске екипа Крупе започела је припреме за наставак првенства који дочекују са осам бодова више у односу на другопласирани Рудар Приједор.

На стадиону у Крупи на Врбасу појавио се 31 фудбалер, међу којима и сви првотимци који су изнијели јесењи дио сезоне. Од нових лица ту су некадашњи првотимци Зрињског Милош Аћимовић, односно Козаре Милован Новаковић. На проби је Ајдин Мујагић, а првом тиму су придодата два јуниора Саша Грбић и Матеј Додиг. Први човјек Крупе Драшко Илић казао је да амбиције његовог клуба нису тајна, а оне су повратак у Премијер лигу већ ове године. У ту сврху обезбијеђени су адекватни услови за квалитетне припреме.

- Имамо осам бодова предности и вјерујем да ћемо на крају бити на првом мјесту. Нама мјесто није ни било у Првој лиги РС, што смо на терену и показали па се надам да ће нови људи у ФСРС донијети и нове, много коректније односе. Уосталом, наш циљ је одавно познат и тако се и понашамо, желимо брз повратак у највиши ранг - истакао је Илић.

Фудбалери Крупе први дио припрема обавиће на свом стадиону, док ће се 1. фебруара преселити у Медулин, гдје је планирано да остану 15 дана. Тренер Зоран Марић желио би да његов тим одигра од шест до осам контролних мечева, за шта ће им одлично послужити и наступ на турниру у Истри.

- Иако имамо велику предност, дугогодишње искуство ме тера да будем опрезан. Верујем у ову екипу, али и даље тврдим да само квалитетни и озбиљним радом можемо доћи до повољног резултата - поручио је Марић.

Капитен Крупљана Никола Дујаковић нагласио је да је већ првог дана примјетно да су сви кандидати за први тим расположени и да је одлична атмосфера у свлачионици предуслов за добар рад.

- Атмосфера у екипи је већ сада одлична што наговјештава одличне припреме. Очекује нас доста посла, али сам оптимиста и вјерујем у успјешан завршетак сезоне - рекао је Дујаковић.
 

Инфраструктура

Иако су једном ногом већ у Премијер лиги, у кањону Врбаса су доста забринути, јер је играње са најбољим клубовима условљено одређеним инфраструктурним радовима.

- Првенствено је проблем у тренутној подлози, која не испуњава критеријуме за наступ у Премијер лиги. А од наредне сезоне на сваком стадиону морају бити рефлектори, па се бојим да бисмо неиспуњавањем тих услова били присиљени да повучемо неке не баш популарне потезе. Ипак, надам се да ће наши резултати довести до тога да локална заједница и Министарство спорта реагују на прави начин - нагласио је Драшко Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана