Одлазак хрватског стручњака почетак чистке у Приједору: За Миленковићем одлази и пет играча

Синиша Котараш
Одлазак хрватског стручњака почетак чистке у Приједору: За Миленковићем одлази и пет играча

ПРИЈЕДОР - Одлазак хрватског стручњака Никице Миленковића са клупе Рудар Приједора само је почетак резова у граду на Сани, изнуђених финансијском кризом.

Повратник у елиту имао је прилично високе амбиције и чинило се да све иде по плану, али је доскорашњи предсједник Дарко Милуновић одлучио да се повуче правдајући свој потез пословним обавезама. Како крња управа није успјела да пронађе његовог насљедника, није јој преостало ништа друго него да почне са чистком. Разлог за овај потез нису слаби резултати јер је Миленковић у 12 утакмица освојио исто толико бодова.

У питању је, како сазнајемо, неповољна финансијска ситуација и неће бити никакво изненађење уколико на зимској паузи дође до осипања играчког кадра. Прије свега, фудбалера који нису из Приједора и којима клуб, осим износа за плате, мора да издвоји и одређена средства за плаћање станарине, те за исхрану. Према информацијама којима располажемо, иде се и у правцу смањења играчког кадра па би Рудар требало да раскине уговорне обавезе са петорицом првотимаца који, према процјени остатка управе, имају превисока примања.

Како је клупска каса празна, а дугови према фудбалерима све већи, није искључено и да одређени број фудбалера одлучи да судским путем наплати своја потраживања пошто су тек прије неколико дана добили плату за ју­л.

Нико од тренутних чланова руководства Рудар Приједора није био расположен да даје изјаве везане за посљедња дешавања у клубу, а онда се појавило кратко саопштење за јавност у којем је, између осталог, наведено:

- Узевши у обзир све чињенице, посебно питање начина функционисања клуба у будућности, били смо приморани да предузмемо одређене кораке. Након разговора са Миленковићем и Милошевићем понуђен им је споразумни раскид сарадње који су они, схвативши комплексност ситуације, прихватили - стоји у саопштењу Рудар Приједора.

Тешић на клупи

Баш као што се то десило када је Рудар Приједор напустио Борис Савић, екипу ће након одласка Милинковића водити тренер у стручном штабу Марко Тешић. Млади стручњак је завршио прошлу сезону и са Рударом освојио титулу првака Републике Српске. Очекивало се и да ће добити повјерење да настави рад у Премијер лиги, али је руководство одлучило да на клупу доведе Миленковића.

Тешић ће премијерлигашки деби имати већ у недјељу, када Рудар Приједор гостује у Широком Бријегу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана