Нови покушај преваре у рукомету БиХ: Пореска управа ФБиХ подвалила стари број

С. К.
Нови покушај преваре у рукомету БиХ: Пореска управа ФБиХ подвалила стари број

БАЊАЛУКА - Тек што се учинило да рукомет у БиХ креће путем оздрављења, из Сарајева је стигао нови покушај преваре. Наиме, Пореска управа ФБиХ је након упорног инсистирања из Рукометног савеза БиХ јуче одлучила да изда фамозни порески број, али је славље кратко трајало - убрзо је постало јасно да је у питању стари број, који су користили челници бившег савеза и под којим је направљен вишемилионски дуг.

- Наравно да ћемо им тај број вратити и наставити да се боримо све док не истјерамо ствар на чистац. Очигледно је да смо дирнули у осиње гнијездо у покушају да са себе скинемо дуг од више од три милиона КМ, и то без камата, који је направио стари савез. Мене интересује како су они уопште и могли да добију порески број и ко им га је дао, када нигдје нису били регистровани. Сада све више излазе на видјело мешетарења и лоповлуци, који су, кроз РС БиХ, рађени све док није изабран нови Управни одбор прошле године. Једино ми није јасно како се, након свега, СИПА још није укључила нити реаговала на ове очигледне лоповлуке - са огорчењем каже предсједник РСРС и потпредсједник РС БиХ Маринко Умичевић. 

На данашњем састанку у просторијама Олимпијског комитета у Сарајеву требало би да буде ријешен још један проблем, односно да напокон буде стављена тачка на прекинуту сезону.

- Крајњи рок за пријаву клубова за такмичење у квалификацијама за европске купове је 13. јул и ми морамо након овог састанка да знамо који су то клубови. По одлуци комесара Јовића, коју ми подржавамо, то су Борац м:тел, Грачаница и Босна из Високог, а уз то морамо и да пријавимо име клуба који ће се такмичити у оквиру СЕХА лиге - додао је Умичевић.

Уједно, први човјек рукомета Српске је нагласио да на састанку делегати из РСРС неће одустати од својих раније утврђених ставова. То значи да неће бити проширења лиге, ни баража те да мора бити поштована одлука комесара такмичења.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана