Немања Малешевић, млади тенисер из Бањалуке: Искуство које се не може платити

Милан Зубовић
Немања Малешевић, млади тенисер из Бањалуке: Искуство које се не може платити

БАЊАЛУКА - Пласманом у трећу рунду првенства источне Европе тенисер из Бањалуке Немања Малешевић направио је велики резултат у каријери иако се ради о егзибиционом турниру.

До сада је одиграо седам мечева и славио на четири, док је остала три изгубио. Прво је побиједио Петра Пјевчевића, затим Алдина Шеткића, а пораз уписао против Нинија Габријела Дике, да би у плеј-офу био бољи од Матеја Шабанова. Тријумфом над Томиславом Јотовским и Ергијем Киркином започео је другу рунду, а пораз је доживио од Филипа Крајиновића. Наредни меч требало би да игра сутра у првом колу треће фазе такмичења, а с њим у групи се налазе још три тенисера, од којих ће прва два проћи у четвртфинале.

- Турнир који је организовао Јанко Типсаревић врхунска је ствар у вријеме када нема званичних такмичења. Све је на врхунском нивоу, од хотела, терена, услуге... Наступ на турниру за мене је одлична ствар, јер је тешко очекивати да са тренутним ренкингом играм против играча који су хиљаду мјеста боље пласирани од мене. То је велико искуство које се не може платити и раније сам се само могао надати да ћу некад заиграти против неког тенисера попут Крајиновића који је 32. играч свијета. Изгубио сам, али истовремено много тога и добио на том мечу. Некада смо заједно тренирали, али сада је ово била друга прича. Из прве руке сам сазнао како је играти против тенисера који наступа на мастерс турнирима - изјавио је Малешевић.

Позив на турнир добио је само неколико дана прије почетка и прихватио без секунде размишљања.

- Побиједио сам Марка Миладиновића у Београду на турниру Тениског савеза Србије и на путу ка Бањалуци сасвим неочекивано звали су ме организатори и питали да ли бих наступио. То се десило четири-пет дана прије почетка турнира и позив сам прихватио те се практично одмах вратио да бих играо без неких посебних припрема. Послије ових побједа јасно је да нисам погријешио јер је ово велика школа - истакао је Малешевић.

Сусрет против Данила Петровића на турниру ТСС сматра најбољим који је одиграо након принудне паузе.

- Тада сам био одличан и сматрам да је то био мој најбољи меч послије неколико мјесеци. Петровић је пласиран око 160. мјеста на АТП листи и видио сам да му могу много парирати, што ме обрадовало јер знам да могу још напредовати - казао је Малешевић.

Тренинзи

Малешевић има доста времена између мечева па тренутно живи на релацији Бањалука - Београд.

- Када су биле затворене границе, тренирао сам у Бањалуци, док сам по њиховом отварању наставио у Београду. Тамо још тренирају Дамир Џумхур и Душан Лајовић па понекад будем с њима, што је такође велики плус за мене - рекао је Малешевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана