Микић хвали најмлађе првотимце

Синиша Котараш
Микић хвали најмлађе првотимце

Бањалука - Након пораза од Шкофје Локе (31:32) у Приједору, Борац м:тел је у другом мечу, одиграном у “Борику”, декласирао истог ривала са 32:23, а тренер “црвено-плавих” Мирко Микић посебно је задовољан игром најмлађих првотимаца.

Лука Перић, Петар Грбић, Зоран Радић и Немања Миловац имају тек по 16 година, али су већ сада показали да бањалучки рукомет не траба да стрепи за будућност.

- Поносан сам на те клинце како су одиграли ову другу утакмицу јер је то знак да слушају и вриједно уче на тренинзима од старијих саиграча. Такође, веома ми је важно то што смо трчањем добили утакмицу против екипе Шкофје Локе, коју баш одликује добро трчање. Било како било, били смо много бољи у свим сегментима игре него што смо били у Приједору - нагласио је Микић.

Бањалучани су до сада одиграли пет контролних утакмица и стручни штаб имао је могућност да добро уочи све евентуалне недостатке.

- Још увијек нам шкрипи у одбрани, не бисмо смјели да падамо у игри “један на један”. Такође, негдје око 45-50. минута помало остајемо без снаге и мораћемо мало више да порадимо на физици, што је предвиђено за наредну седмицу. Такође, морамо сада да радимо мало више шутерских тренинга како бисмо поправили реализацију. Све у свему, мислим да ћемо спремни дочекати првенство - тврди Микић.

Стратег “црвено-плавих” посебно је задовољан учинком четворице новајлија, за које има само ријечи хвале.

- Гиљерме Соуза се разиграо у финишу сусрета и показао сав свој потенцијал. О Немањи Вучићевићу стварно не треба трошити ријечи, човјек је крајње озбиљан играч. Вукашин Ракоција је изузетно интелигентан играч, али ће морати још да ради на кондицији и, пошто је посљедњи дошао, на уигравању са екипом. А посебно ме радује добра партија Николе Јеремића, иако се код њега види недостатак самопоуздања и утакмица, и то је нешто на чему ћемо посебно да радимо. Генерално, веома сам задовољан свом четворицом, јер су показали да представљају права појачања - констатовао је Микић.

Млади Никола Јеремић у Бањалуку је дошао послије једногодишње паузе због повреде рамена и, иако још увијек помало крут, показао је огроман потенцијал.

- Драго ми је да се на мојој игри приметио напредак, што није ни чудо уз овакве тренинге, и са лоптом и оне кондиционе. Улазим све више у форму и враћам тај осећај који сам изгубио након повреде рамена. Што се тиче осталог, заиста сам задовољан и екипом и атмосфером у њој. Влада једна породична атмосфера, што ми враћа веру у тимски спорт и да ћемо направити неки запажен резултат - поручио је Јеремић.

Лакше повреде

Други сусрет са Шкофјом Локом пропустили су Бојан Љубишић, Ђорђе Ћелић, Милан Дакић, Горан Даничић, Лука Кнежевић и Синиша Драгичевић.

- За Даничића се и раније знало да ће прескочити овај меч, а преостала петорица су се након утакмице у Приједору пожалили на лакше повреде, па смо одлучили да ништа не ризикујемо. Добили су поштеду, али ће већ од данас бити поново у пуном тренажном процесу - појаснио је Микић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана