Максимовић задовољан побједом против Муре

М. З.
Максимовић задовољан побједом против Муре

ЦЕЉЕ - Тренер фудбалера Борца Марко Максимовић био је задовољан побједом и игром своје екипе против Муре. Бањалучани су славили са 1:0 голом Стојана Врањеша, а Максимовић је на овом сусрету на терен послао 21 играча.

- Одиграли смо добро, држали посјед и знали шта хоћемо. Драго ми је да смо били компактни у одбрани као и то што Мура није имала шансе већ су то више били неки покушају шута. Стварали смо прилике, нисмо давали голове, али ћемо забијати када буде потребно. Такође, битно је да смо се добро истрчали и подигли издржљивост на виши ниво. Били смо бољи и бржи него у ранијем периоду па треба да наставимо у истом ритму. Побједа јесте битна, али не треба да представља нешто специјално. На ове утакмице гледам као на оне у Анталији током зимских припрема када нисмо побјеђивали. Битно је да се прије свега прпремо за првенство те оно што нисмо ни могли да сањамо. Чека нас двомеч са Клужом у квалификацијама за Лигу шампиона које треба да одиграмо мушки и имамо разлога да будемо оптимисти - рекао је Максимовић.

Током другог полувремена промијенио је скоро цијелу поставу и шансу су добили млади играчи на које се озбиљно рачуна у будућности.

- Довели смо доста младих играча док они који су од раније са нама подижу форму и сигурно је да ће имати доста простора у првенству због правила о младим играчима па нећемо имати проблрема са тим правилом као неки други клубови. Поред тога, драго ми је што они искуснији имају вољу и жељу за радом што нам даје мотив да у првенству одбранимо титулу. Морамо да останемо скромни јер нас је скромност довела до трофеја те да идемо од кола до кола. Морамо да се надограђујемо и сигуран сам да ће бити неких одлазака јер појединци дефинитивно заслужују инострани ангажман - истакао је Максимовић.

Првој контролној утакмици у Цељу присуствовали су скоро сви чланови управе Борца који су могли да виде добру игру екипе, а задовољство нису скривали.

- Морам похвалити играче и стручни штаб послије свега што смо видјели на утакмици против Муре која је озбиљана екипа. Посебно бих истакао наше младе играче, који су показали да имају велики квалитет и таленат - истакао је потпредсједник Борца Богољуб Зељковић.

Најавио је долазак појачања о чему ће причати са тренером Максимовићем.

- Нападач долази за дан-два док са осталим појачањима нећемо журити јер иамо добар ростер те нећемо да доводимо играче само да буду на броју већ само ако испадне неко квалитетно појачање - додао је Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана