Куглице у сједишту ЕХФ-а поново спојиле Борац и Бесу; Микић: Не свиђа ми се жријеб

Душан Репија
Куглице у сједишту ЕХФ-а поново спојиле Борац и Бесу; Микић: Не свиђа ми се жријеб

БЕЧ - Куглице у центру Европске рукометне федерације поново су спојиле Борац и Бесу, представника самопроглашеног Косова, а тренер Бањалучана Мирко Микић није задовољан таквим расплетом.

“Црвено-плави” су прошле сезоне прошли у двије врло тијесне утакмице, али се од самог поласка на пут за Пећ па до посљедњег звиждука реванша у “Борику” осјећала необична тензија. Управо због цјелокупне политичке ситуације и односа Микић би желио да је Борац за противника добио неког другог.

- Прошле године смо били подједнаког квалитета и знао сам да ће гол или два пресудити. Сада још ништа не могу да кажем на ту тему, осим што сам се прије неких два мјесеца чуо са Николом Прцеом, који ми је рекао да ће остати и наредне сезоне, а исто ће вјероватно учинити и средњи бек Харалампос Малиос. Знам да из године у годину улажу доста. Ми смо са друге стране одлучили да подмладимо тим, што ме посебно радује без обзира на компликован посао који нас све заједно чека. Још је рано да причамо о шансама, али могу да кажем да ми се жријеб не свиђа. Нећу да говорим о другим темама, али знам да ми се није свидјела атмосфера и притисак, при том не мислим на лоше домаћинство руководства Бесе - рекао је млади стручњак.

Директор клуба Владимир Бранковић не жели да потенцира причу о неспортским темама, наводећи да се нада да ће Борац као и прошле године прескочити ову препреку. Прва утакмица на програму је у Бањалуци 16. октобра, а реванш седам дана касније у Пећи.

- Био бих срећнији да смо у другој домаћини, али шта је ту је. Надам се да ће све проћи у спортском духу, како на терену, тако и на трибинама - рекао је Бранковић.

Рукометаши Слоге играће у првом колу ЕХФ Европског купа против естонске екипе Виљанди. Требало би да су Добојлије добиле ривала по мјери, али ће управи клуба путовање у Естонију сигурно задати главобољу са аспекта организације и трошкова. Први меч игра се 11. или 12. септембра, а реванш је 18. или 19. септембра.

- Не познајем наравно ривала, али има времена да изанализирамо њихове врлине и мане. Концентрисаћемо се на припреме и склапање тима, а тек почетком септембра почети да размишљамо о Виљандију. Ипак, надам се да ћемо уз квалитетан рад и бар два појачања са којима смо у преговорима прескочити прву препреку - рекао је тренер Добојлија Дејан Василић.

Европа послије 25 година

Рукометаши тузланске Слободе вратили су се на европску сцену послије 25 година паузе, а ривал на старту ЕХФ Европског купа биће им грчки тим Бјанко Монте Драма.

Актуелни шампион Извиђач баш као и Борац стартује од другог кола, а противник екипи Тонија Чолине биће бољи из дуела Чешке Дукле и АЕСХ-а из Грчке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана