Крупа у дербију кола декласирала Рудар Приједор: Нова сезона, стара форма

Дарко Пашагић
Крупа у дербију кола декласирала Рудар Приједор: Нова сезона, стара форма

БАЊАЛУКА - Дерби првог кола Прве лиге Републике Српске у којем је шампион Крупа дочекала доскорашњег премијерлигаша Рудар Приједор био је то само на папиру, јер је чета Владимира Илића декласирала ривала са 4:0.

Већ послије осам минута игре у кањону Врбаса на семафору је стајао резултат 2:0. Био је то Крупин улазак у нову сезону са старом формом, а мрежу колумбијског голмана Аријаса Орланда затресли су Ален Нухановић чије име ће остати уписано у историји фудбала Републике Српске као првог стријелца у сезони 2022/23. прволигашке конкуренције и Срђан Мрзић. Већ тада се видјело да је гостујући систем пукао, а до краја првог дијела резултат је повисио Небојша Бабић који је стицајем околности поново заиграо на позицији штопера. До краја сусрета други гол постигао је Мрзић и поставио коначан резултат.

 - Утакмица је оправдала епитет дербија с наше стране. Можемо бити веома задовољни, постигли смо четири гола од чега три у првом полувремену, чиме смо практично већ тада ријешили питање побједника. Честитам играчима који су били одлични на првој побједи и надам се да ће оваквих утакмица бити још - рекао је Илић.

Млади стручњак са екипом је добро одрадио припрему утакмице.

- Знали смо начин на који ће играти “рудари” када дођу у Крупу и тако смо се поставили. Јасно је да смо побиједили и то убједљиво једног од конкурената за висок пласман, али нас то неће пореметити. Остајемо чврсто на земљи и настављамо са уигравањем екипе која је далеко квалитетнија у односу на ону прије шест мјесеци, а да не причамо у односу на тим од прије годину дана. Оно што је најважније нови играчи су се добро уклопили у екипу - наставио је Илић.

Према његовим ријечима, за Крупу прелазни рок још није завршен.

- Покушаћемо да доведемо још два, а можда и три појачања. Сигурно је да ће један од њих бити штопер. Одлуку о томе донијећемо у наредним данима, јер нам је и ове сезоне циљ борба за највиши пласман - додао је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана