Кошаркаш Игокее позван у репрезентацију Србије: Илићу се остварили снови

М. З.
Кошаркаш Игокее позван у репрезентацију Србије: Илићу се остварили снови

БЕОГРАД - Велико признање добио је кошаркаш Игокее Далибор Илић који се први пут нашао на списку селектора сениорске репрезентације Србије Игора Кокошкова за квалификациони циклус за одлазак на Европско првенство 2021. године.

Млади кошаркаш био је капитен У18 и У19 селекције “орлова”, а захваљујући добрим партијама у регионалној лиги добио је позив међу 15 играча, на који је поносан јер представља испуњење сна.

- Шта могу рећи осим да сам пресрећан јер позив у сениорски тим Србије сањам од када се бавим кошарком. Иако сам годинама члан млађих селекција, сада једва чекам окупљање са оним најбољим што Србија има у овом тренутку. Радује ме сарадња са Игором Кокошковом иза којег је сјајна каријера у НБА лиги па ћу дати све од себе да изборим мјесто међу 12 који ће заиграти у двије утакмице иако сам међу најмлађима - изјавио је Илић.

Млади Вишеграђанин није једини кошаркаш са овог списка који долази из Републике Српске јер се на њему поново нашао Дејан Тодоровић из Мркоњић Града који наступа за Андору, а ту су још Милош Теодосић (Виртус Болоња), Мирослав Радуљица (Ђангсу Драгонс), Никола Ребић (Јенисеј), Алекса Аврамовић (Естудијантес), Марко Симоновић (Цедевита Олимпија), Дејан Кравић (Обрадоиро), Далибор Илић (Игокеа), Огњен Јарамаз, Урош Трифуновић, Раде Загорац, Новица Величковић (Партизан), Алекса Раданов, Стефан Ђорђевић (ФМП) и Огњен Добрић (Црвена звезда). Због добро познатог сукоба на релацији Евролига - ФИБА на списку нема играча који играју у елитном европском такмичењу као и оних из НБА лиге. “Орлови” ће прво гостовати у Финској 20. фебруара, док ће три дана касније играти са Грузијом у Београду. Окупљање је 16. и 17. фебруара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана