Клубови послали жалбе Такмичарској комисији КС БиХ: Тројац не одустаје од поништавања одлуке

Г.С.
Клубови послали жалбе Такмичарској комисији КС БиХ: Тројац не одустаје од поништавања одлуке

БАЊАЛУКА - Три клуба која нису наступила на Фајнал фору Лиге за првака БиХ поднијела су жалбе Кошаркашком савезу БиХ у вези са њиховим избацивањем из такмичења.

Игокеа, Борац и Спарс настављају правну битку са КС БиХ након одлуке комесара такмичења Надира Кореџије да због непојављивања на завршном турниру буду кажњени са по 3000 марака те избачени у нижи ранг. Жеља поменуте тројке је да Фајнал фор буде поништен те да пласман екипа на табели након десет кола Лиге за првака буде проглашен коначним. То би значило да је Игокеа нови шампион, а не Широки којем је генерални секретар Амер Чолан додијелио пехар, а кошаркашима медаље. На основу тога, екипа из Александровца била би учесник АБА лиге (мада она има загарантован наступ), а другопласирани Бањалучани и трећепласиране Сарајлије поново би играли Другу АБА лигу док би Широки чекао евентуалну специјалну позивницу за наступ у другом разреду регионалног такмичења за коју би морао да издвоји 50000 евра.

Жалбе су прослијеђене Такмичарској комисији која ће имати продужени рок за вијећање због специфичности ситуације, али би до четвртка требало да пошаље своје ставове Управном одбору КС БиХ. Након тога генерални секретар требало би да закаже састанак чланова УО који ће донијети коначну одлуку у вези са свим тренутним проблемима или недоумицама. Чланови Такмичарске комисије КС БиХ су Нермин Касумовић, Миодраг Вујовић и Дарко Фргања.

Иначе, данас истиче рок за пријаву екипа за наступ у такмичењима под окриљем ФИБА, али то је само први круг јер првенства нису завршена у неколико европских земаља. Игокеа је у дебитантском наступу прошле сезоне остварила велики успјех и била једина екипа која је из квалификација стигла до топ 16 фазе те јој је мало недостајало да избори наступ на Фајнал ејту. У табору Александровчана расположени су за нови наступ у реномираном такмичењу којег би изабрали прије Еврокупа у којем су стекли право наступа пласманом у полуфинале плеј-офа АБА лиге.

Учинак

Такмичење у Лиги за првака Игокеа је завршила са свих десет побједа и кош разликом +188, Борац је имао скор 7-3 (+60), Спарс 5-5 (-19), Широки 3-7 (-52), Леотар 3-7 (-78) и Челик 2-8 (-99).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана