Кајкут на искуство донио славље Борцу

Синиша Котараш
Кајкут на искуство донио славље Борцу

Бијељина - Српски дерби четвртог кола Премијер лиге припао је гостима из Бањалуке, који су у Бијељини, након резултатског преокрета, славили са 2:1. Утакмица је одиграна у крајње тешким условима, по великој врућини и изузетно тешком, неравном и тврдом терену, али је дуел старих ривала ипак заслужио пролазну оцјену.

Домаћин је повео већ у четвртом минуту голом Дејана Максимовића из једанаестерца, а потом вјешто сачувао предност до краја полувремена. Почетком другог дијела игре Бањалучани стижу до изједначења, такође са “бијеле тачке”, са које је био прецизан капитен Стојан Врањеш, а онда, у другом минуту судијске надокнаде, Борац постиже побједоносни погодак. Стријелац је био “резервиста”, искусни Саша Кајкут, за велико одушевљење око 150 најватренијих навијача свог тима.

- Имао сам осјећај да ће враћена лопта бити “кратка”, наставио сам да трчим, стигао до ње прије голмана и постигао први погодак ове сезоне, надам се не и задњи. Добио сам том приликом јак ударац у главу, разбијена ми је аркада и стављене су ми у бијељинској болници четири копче, а дефинитивну тежину повреде знаћу након контроле у Бањалуци. Наравно, волио бих да играм више, али док год је то у корист тима и добрих резултата, нема проблема. Схватам своју улогу да као искусан играч уђем у наставку и направим нешто попут овог гола у Бијељини. Овај погодак је за наше навијаче, који су нам свих 90 минута пружали велику подршку - поручио је Кајкут. 

Тренер Бањалучана Бранислав Крунић није крио задовољство првом гостујућом побједом, значајном ради самопоуздања његове још неуигране екипе.

- Мислим да смо заслужено побиједили и да је очигледно да из утакмице у утакмицу играмо све боље. Доказали смо себи да можемо направити преокрет на гостовању против квалитетног противника и то нам је велики стимуланс за наставак првенства - рекао је Крунић.

Наравно, у табору Радника потпуно другачије расположење, поготово што се одавно није десило да на свом терену испусте стечену предност.

- Мислим да нисмо заслужили пораз и да би неријешен исход био најреалнији. Како смо играли, вјерујем како, да није било пенала, Борац не би дао гол до краја утакмице јер сам сигуран да се ни она грешка у надокнади не би догодила. Једноставно, када већ нисмо искористили своје прилике, онда смо омогућили ривалу да нас побиједи - истакао је тренер Радника Младен Жижовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана