Још два дана неизвјесности о статусу Горана Закарића: Ако уђем у авион, остајем у Борцу

Дарко Пашагић
Још два дана неизвјесности о статусу Горана Закарића: Ако уђем у авион, остајем у Борцу

БАЊАЛУКА - Још не знам да ли идем или остајем, сваки час се нешто може промијенити, али ако уђем у авион за Анталију, највјероватније остајем у Борцу.

 

Истакао је ово један од најбољих фудбалера Борца у првом дијелу сезоне Горан Закарић, који је јесенас одиграо 18 утакмица и постигао осам голова, уз шест асистенција. Њему уговор са Бањалучанима истиче 4. фебруара, а договор је са управом “црвено-плавих” да ће одлуку да ли иде или остаје донијети до поласка на припреме у Анталију, који је планиран прекосутра.

- Мој првенствени циљ је одлазак у иностранство, прелазак у Сарајево који је помињан у медијима није био опција. Тешко је рећи шта ће донијети наредни дан или два. Има неколико понуда, али не вриједи о њима писати ако од тога неће бити ништа. Како сада ствари стоје, ако одем на припреме у Турску, готово је сигурно да остајем у Бањалуци - нагласио је Закарић.

Овај фудбалер рођен у Градишци поникао је у Козари, потом је играо за Широки Бријег, загребачки Динамо, Локомотиву, Зрињски, Славен Белупо, Жељезничар, Партизан, а прије Борца наступио је и у румунској Универзитатеи из Крајове.

- Доста сам се већ фудбалски находао и промијенио средина, тако да ми није првенствени циљ само да одем, већ и да то буде нека адекватна средина - наставио је Закарић.

У Борац је стигао прошлог фебруара и каже да није пожалио.

- Стварно је то нека много боља прича него прије неколико година, када је клуб био у великим минусима. Вјерујем да и у овој сезони Борац има велике шансе да избори пласман на европску сцену, било да ја останем или одем - рекао је Закарић.

Задовољан је урађеним у првом дијелу припрема.

- Наш нови шеф стручног штаба Марко Максимовић унио је неке новине у тренинге и они су некако занимљивији и релаксиранији. Ту је и неколико нових играча, који су се добро уклопили и сигуран сам да ће остатак припрема протећи у најбољем реду, али и да ће Борац остварити зацртане циљеве у наставку сезоне - додао је Закарић.

Камерунац задовољио

Камерунац Доналд Молс, који је посљедњих неколико дана био на проби у Борцу, требало би до поласка у Анталију да потпише уговор са Бањалучанима.

- Остале су још неке техничке финесе прије него што потпишемо уговор. Наша жеља је да буде бар на двије и по године. Види се да се ради о школованом фудбалеру, који игра на позицији задњег везног и сигурно би могао бити право откровење, не само за наш тим, већ и та цијелу Премијер лигу - истакао је директор Борца Дејан Лукендић.

Молс је био члан загребачке Локомотиве, а потом хрватског друголигаша Кустошије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана