Играчи Звијезде 09 са великим амбицијама почели припреме: Покушаћемо престићи Рудар Приједор

Дарко Пашагић
Играчи Звијезде 09 са великим амбицијама почели припреме: Покушаћемо престићи Рудар Приједор

БИЈЕЉИНА - Шеф стручног штаба Звијезде 09 Младен Обреновић, чији су пулени почели са припремама за наставак сезоне, нагласио је да приоритетан циљ у наставку сезоне Прве лиге Републике Српске неће бити јуриш на прво мјесто, али да ће ипак покушати престићи водећи Рудар Приједор.

Први дио сезоне прволигаш из етно-села Станишићи завршио је на другом мјесту са 28 бодова, четири мање од Приједорчана.

- Увијек гледамо испред себе. Нећемо бранити друго мјесто, него ћемо покушати да стигнемо првопласирани Рудар Приједор. Још када сам преузимао улогу шефа стручног штаба рекао сам да нам је циљ развој младих играча. На томе се заснива клуб, а треба имати у виду и да су наши јуниори јесењи прваци БиХ. То нам даје додатно обавезу у првом тиму да развијамо младе играче, али наше амбиције су увијек да будемо у врху фудбала Српске - јасан је стратег екипе из етно-села Станишићи.

У односу на први дио сезоне редове Звијезде 09 напустило је пет фудбалера. Из етно-села Станишићи отишли су Нигеријци Дарлингтон Ађуру, Еђике Узоењи, те Андрија Рајовић, Филип Илић и Борислав Терзић. Још је неизвјестан статус Марка Рајковића коме је истекао уговор, али челници клуба желе да га задрже и у наставку сезоне. Планиран је долазак три до четири појачања, а неки фудбалери већ се налазе на проби.

- Будимир Старчевић из Тузла ситија, Коста Дражић из Лознице и Никша Стојановић из “1. маја” из Руме су на проби, а надам се да ћемо некога од њих успјети да ангажујемо - наставио је Обреновић.

У првом прољећном колу 6. марта Звијезда 09 гостоваће Козари у Градишци, а прије тога их очекује и дуел четвртфинала Купа БиХ.

- Комплетне припреме одрадићемо у етно-селу Станишићи гдје заиста имамо добре услове. Опредијелили смо се за јаке ривале у припремном периоду, а чека нас пет мечева. Већ 3. фебруара играмо против премијерлигаша Тузла ситија, десет дана касније на програму је контролни дуел са Лозницом, а 17. фебруар резервисан је за тест са Текстилцем из Дервенте. Четврти контролни сусрет играћемо 20. фебруара против комшијског премијерлигаша Радника, док је генерална провјера четири дана касније против зворничке Дрине - додао је Обреновић.

И наставку сезоне капитенску траку носиће искусни Никола Васиљевић.

- Досадашњи дио сезоне одиграли смо коректно, али наравно да може боље, поготово што су ту већином млади играчи. Осцилације су очекиване, али задовољан сам. Сигуран сам да уз Рудар Приједор имамо најквалитетнију екипу и то ћемо и показати у наставку сезоне - истакао је Васиљевић.

Станишић: Омладинска школа приоритет

Предсједник Звијезде 09 Борис Станишић истакао је да је рад Омладинске школе клуба приоритет, али да не би имао ништа против ни да сениорска екипа буде шампион и обезбиједи повратак у Премијер лигу.

- Одлучио сам да никог из екипе која је јесењи шампион Омладинске премијер лиге БиХ не прикључимо првом тиму, јер желим да са јуниорима освојим титулу. Наравно нећемо занемарити ни сениорски тим, али нам није приоритет јуриш на прво мјесто. Наравно, ако се укаже прилика за титулом знаћемо то да искористимо. Биће и неколико појачања, али о томе ћемо тек у наредним данима - рекао је Станишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана