Горан Закарић увео Борац у шампионску трку: Не бјежимо од напада на титулу

Дејан Марић
Горан Закарић увео Борац у шампионску трку: Не бјежимо од напада на титулу

БАЊАЛУКА - Јунак велике Борчеве побједе на “Кошеву” Горан Закарић тврди да Бањалучани неће пропустити прилику да нападну титулу, апострофирајући при томе да примарни клупски циљ и даље остаје излазак у Европу.

Закарић је са два гола разоружао Сарајево (2:0), приближио “црвено-плаве” на само два бода заостатка лидеру и потпуно их увео у шампионску трку. “Бордо” тим је у једном тренутку Борцу бјежао чак 13 корака и нико у том тренутку није могао да размишља о пехару.

Па ипак, коцкице су полако почеле да се слажу у Платоновој, екипа је нанизала пет лигашких побједа, потпуно искористила посртања ривала, а потом га поразила у директном окршају на његовом терену. Борац је тако свима послао јасну поруку да се не шали и да је заслужено у игри за оба трофеја.

- Сви смо срећни и задовољни. Освојили смо три веома важна бода за искорак ка Европи. То нам је био циљ од почетка, да нападнемо Куп и да опет извадимо визу за велику сцену. За Сарајевом смо у једном тренутку заостајали 13 бодова, сада само два. Не бјежимо од напада на титулу. Ако нам се укаже прилика, са обје руке ћемо је прихватити. Играмо добро, ухватили смо форму и вјерујем да ћемо у овом ритму и наставити - изјавио је Закарић за “Глас Српске”.

Наш саговорник је блистао на “Кошеву”. Прво је течну акцију гостију крунисао водећим поготком, да би у наставку дуела ставио тачку на “и” ријетко виђеном мајсторијом. Прво је дриблингом из игре избацио чувара, потом се намјестио на шут и са ивице шеснаестерца послао лопту у рашље.

- То су ситуације у којима мораш да размишљаш у милисекунди. Сваки фудбалер, сваки спортиста има неке своје замисли. Ја сам се одлучио за ударац, гађао сам баш тај угао и - ушла је на лијеп начин. Срећан сам, али цијела екипа је обавила јуначки посао. Није било лако, Сарајево је притискало, међутим, након другог гола смо знали да смо близу циља и да ћемо издржати.

Током припрема “црвено-плави” су се мучили са реализацијом, а на то се надовезала и слаба партија против Вележа у “Врапчићима”. Па ипак Закарић и друштво су убрзо “проиграли”. Добили су осам од посљедњих девет такмичарских мечева, везали пет лигашких побједа и дошли у позицију да мјеркају оба пехара.

- Дуго се причало о нашим припремама у Анаталији и податку да нисмо дали гол. Није алиби, али ми смо у Турској играли против озбиљних противника и стварали смо шансе. Знали смо да ће се труд некада вратити. И враћа се. Наметнули смо се и психички и физички. Полако све долази на своје мјесто - појаснио је Закарић.

Сјајно крило на свом конту има осам асистенција и 11 голова, задовољан је својим учинком, али поручује да може још боље:

- Пуно ми значе ове бројке. Офанзивни играчи живе за голове и асистенције. Још седам кола је пред нама и надам се да ћу поправити учинак.

На нове поготке и проигравања Горан ће морати да сачека, пошто ће због трећег жутог картона пропустити недјељну битку са Широким, баш као и Дејан Мелег.

- Наивно сам добио картон, непотребно. Не волим да пропуштам мечеве, али шта је ту је. Екипа је у добром налету, а Мелег и ја ћемо у недјељу са трибина бити ватрени навијачи.

Бањалучане је на “Кошеву” дочекао транспарент “Добро дошли вицешампиони”, чиме су “хорде зла” алудирале да је друго мјесто највише што Борац може да избори. Па ипак...

- Те ситнице, варнице између навијача су нормална ствар на нашим просторима. Нама је тај транспарент био мотив да одиграмо још боље.

Закарић је у каријери бранио и боје Жељезничара. А пошто је са два гола “торпедовао” највећег ривала “плавих”, добио је и честитке.

- Имам доста другара и пријатеља из Жељезничара. Било је и честитки и шала. То је нормално. Све се завршило како треба - закључио је Закарић.

Нема више потцјењивања

Тренер Борца Марко Максимовић још једном је апострофирао чињеницу да је нови излазак у Европу примарни циљ и да не жели да оптерети екипу причом о титули. Млади стручњак је додао и да велика побједа на “Кошеву” прија због прича да су “црвено-плави” посљедње тријумфе остварили против слабијих ривала.

- Провлачила се прича да нисмо побјеђивали екипе као што су Сарајево, а сада смо на два бода од лидера. Мислим да нас од овог дербија нико неће потцјењивати - јасан је Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана