Гачанке одлучне да скину круну “принцезама”

Душан Репија
Гачанке одлучне да скину круну “принцезама”

ГАЦКО - Једна од најбољих одбојкашица БиХ у посљедњој деценији, Ана Гајић се вратила послије шест година у матично Гацко, што је знак да ће овај клуб имати највише амбиције у новој сезони.

Сјајни средњи блокер била је један од кључних дијелова слагалице Бимал Јединства, које је минулих година уз веће или мање проблеме освајало све пехаре. Ипак, Бањалука волеј прошле и Гачанке ове сезоне показали су да “принцезе” више нису недодирљиве, јер су у финалним серијама успијевале да им по једном скину скалп. То није било довољно, али би ствари ускоро могле да се промијене, увјерени су у Гацку.

- Одлучила сам да се вратим кући и мислим да је то права одлука у овом тренутку. Преплавиле су ме емоције јер сам са овим дјевојкама одрасла, функционисале смо као породица док нисам отишла у Брчко, а наравно и све ове године били смо у контакту. Екипа се није мијењала, све дјевојке које су играле прошле сезоне остају, тако да је циљ јасан, а он се зове титула - нема дилему Гајићева.

Тренер Саша Слијепчевић одушевљен је повратком најбоље спортисткиње Републике Српске за 2017. годину.

- Добили смо велико појачање, једног од најбољих средњих блокера у лиги и дјевојку која зна како се освајају трофеји. Домаћа је овдје, зна како клуб дише и неће јој бити потребно много времена да се уклопи. Остављам могућност да доведемо још једну одбојкашицу и, како сада ствари стоје, тренутно смо најјача екипа. Ипак, могућност ангажовања појачања постоји до краја године и до тада се у суштини ништа не може предвиђати - рекао је Слијепчевић.

Гајићева је искористила прилику и захвалила  доскорашњим саиграчицама и клубу са којим није изгубила ниједно финале у оквирима БиХ, а стекла је и поприлично искуство у Европи.

- Провела сам у Брчком прелијепих шест година и осим спортских успјеха стекла пријатеље за цијели живот. Јединство ће увијек имати посебно мјесто у мом срцу, али сада је вријеме да кренем даље. Освојила сам са матичним клубом Куп БиХ 2014. године, па се надам да ћемо сада донијети још трофеја у Гацко. Најбитније је да нас послужи здравље, а сигурно је да имамо огромну вољу и жељу, као и квалитет - закључила је Гајићева.

Челинџ куп

Гачанке ће се ове године опет окушати у Европи и то у Челенџ купу, а приликом жријеба нису имале много среће. Противник на старту биће им побједник WEVZA лиге, у којој се такмиче клубови из западне Европе.

- Ово такмичење играју клубови из Белгије, Француске, Њемачке, Холандије, Италије, Швајцарске, Португалије и Шпаније и то они који кроз првенство нису успјели да се домогну мјеста на европској сцени. Сигурно је да ће освајач те лиге бити у предности, али се не предајемо унапријед - рекао је Слијепчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана