Фудбалски клуб Борац у нову сезону улази са новим тренером: Лалатовић или Мариновић за европски искорак

Дарко Пашагић
Фудбалски клуб Борац у нову сезону улази са новим тренером: Лалатовић или Мариновић за европски искорак

БАЊАЛУКА - Све је извјесније да ће Борац у наредној сезони стартовати са новим шефом стручног штаба, а у игри да наслиједе Томислава Ивковића су Ненад Лалатовић и Винко Мариновић.

Ово је за “Глас Српске” потврдио потпредсједник Бањалучана Богољуб Зељковић. Иако је већина медија пренијела да је готово завршен посао са Лалатовићем, Зељковић тврди да шансе има и Мариновић.

- Већ смо обавили разговоре са Лалатовићем и Мариновићем, а морамо да видимо и какви су планови садашњег тренера који је и спортски директор. Није никаква тајна да желимо у наредној сезони да направимо искорак на европској сцени, односно да прескочимо бар неку препреку, али и да будемо конкурентни у борби за дуплу круну на домаћој сцени - нагласио је Зељковић.

Уколико се деси да један од поменуте двојице преузме клупу “црвено-плавих” већ се сада може рећи да би то био велики корак напријед.  Лалатовић се већ у неколико прелазних рокова повезује са доласком у Борац, а сада је његово долазак на Градски стадион постао и реалност. Наиме, он има уговор са Радничким 1923 до краја маја и до тада са клубом из Крагујевца се бори за опстанак међу суперлигашима Србије. Још док је био тренер Војводине спомињала се могућност да преузме “Великана из Платонове”, међутим нису успјели да се договоре, а сада су се преговори поново интензивирали. Незванично сазнајемо да су први разговори са Лалатовићем показали обострану жељу да дође до сарадње, а једини услов темпераментног стручњака је да са собом поведе петочлани стручни штаб који га прати од када се почео бавити тренерским послом. Лалатовић је током сада већ богате тренерске каријере водио Срем, Пролетер, Вождовац, Напредак, Црвену звезду, Борац, Чукарички, Раднички Ниш, Ал Батин, Раднички 1923 Крагујевац, младу репрезентацију Србије и Војводину са којом је остварио највећи успјех - освојио је Куп Србије 2020. године.

Мариновић је такође стручњак који има висок реноме у БиХ, а уз све то одлично познаје ситуацију у Премијер лиги. Већ је био на кормилу Борца у финишу сезоне 2013/14. и у првом дијелу наредне. На клупи Бањалучана био је на 26 премијерлигашких мечева уз биланс од 12 побједа, пет ремија и девет пораза. Послије одласка из Бањалуке водио је Зрињски, сједио је на клупи младе репрезентације БиХ, а потом и Сарајева у којем је радио до маја прошле године и од тада је без ангажмана. Мостарце и Сарајлије је довео до шампионских титула.

Ивковић

Спортски директор Борца Томислав Ивковић, који је послије 24. кола на клупи наслиједио Немању Миљановића, у седам премијерлигашких сусрета на мјесту шефа стручног штаба остварио је двије побједе, четири ремија и један пораз. Тај учинак би могао да поправи или поквари у преостале двије утакмице у којима ће Борац у недјељу дочекати Вележ, а потом гостовати код Посушја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана