Фудбалери Крупе славили у дербију Прве лиге РС: Микетек однио бодове у кањон

Синиша Котараш
Фудбалери Крупе славили у дербију Прве лиге РС: Микетек однио бодове у кањон

Приједор - Дерби јесењег дијела првенства Прве лиге РС припао је Крупи која је, када се све сабере, била за нијансу спретнији и срећнији ривал у Приједору против Рудара.

Сама утакмица није донијела лијеп фудбал на шта је највише утицала њена важност, али су ипак виђена три поготка, неколико добрих прилика, а у финишу и два црвена картона, Бојану Буразору и Игору Макитану због међусобног кошкања.

Крупљани су већ у десетом минуту повели евроголом Марка Голубовића, али је само шест минута касније изједначио Буразор. Утакмица је одлучена у другом полувремену када је Јосип Микетек сјајним шутем из слободног ударца са преко 30 метара смјестио лопту у мрежу поред укопаног Мирзе Хамзабеговића.

Након утакмице много више задовољства било је у табору Крупљана, чији је шеф стручног штаба Зоран Марић признао да је његов тим имао доста среће.

- Дерби сигурно није одушевио, али је то и разумљиво, јер су оба састава више пажње посветила одбрани. На терену је било очигледно да се ради о двије изједначене екипе тако да је било јасно да ће неки детаљи и ситнице одлучити победника. На крају, преломило се на нашу страну иако је могло да оде и на Рударову што не би било незаслужено. Ипак, ми смо имали мало више среће, али не мислим да се овом победом нешто одлучило. Првенство је дуго, има још да се игра и не смемо да се опуштамо - рекао је Марић.

Са друге стране, у редовима Рудар Приједора нерасположење. Домаћи су ипак имали више прилика за постизање поготка, а на крају су погнутих глава морали да напусте терен.

- Фудбал се игра за голове, а ми смо постигли само један. Крупа је имала свега двије шансе и дала нам је два поготка. Први је био еврогол Голубовића, а други кикс нашег голмана. Посљедњих пола часа гости су вјешто одуговлачили, али смо ми и тада створили три добре прилике, али их нисмо реализовали. Мислим да смо били ближи побједи те да да неријешен исход можда био и најреалнији, но завршило је побједом Крупе - нагласио је тренер Рудар Приједора Игор Јанковић.

 

Рудар Приједор    1 (1) 
Крупа                      2 (1)

 

Стријелци: 0:1 Голубовић  у 10, 1:1 Буразор у 16, 1:2 Микетек у 60 минуту.
Стадион: Градски. 
Гледалаца: 800. 
Судија: Дражен Марић (Бијељина) 6,5. 
Жути картони: Павловић, Зекановић, Пекија (Рудар Приједор), Дујаковић (Крупа). 
Црвени картони: Бојан Буразор (Рудар Приједор) у 90+3. минуту, Игор Макитан (Крупа) у 90+3. минуту.
Играч утакмице: Јосип Микетек (Крупа) 7. 

Рудар Приједор: Хамзабеговић 6, Матовић 6, Миловић 6, Пекија 6,5, Савановић 6 (од 81. минута Петровић -), Буразор 5, Јаћимовић 6,5, Павловић 6 (од 65. минута Калесић -), Марић 6, Зекановић 6, Максимовић 6 (60. минута Шикањић 6). Тренер: Игор Јанковић.

Крупа: Колак 6,5, Макитан 5, Лукић 6,5 (од 86. минута Блажевић -), Дујаковић 7, Палић 6,5, Билал 6,5, Филиповић 6,5, Максимовић 6,5, Микетек 7, Мандић 6,5 (од 90+4. минута Шиповац -), Голубовић 7 (од 70. минута Л. Николић -). Тренер: Зоран Марић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана