Фудбалери Борца на Златибору настављају припреме: Јагодићевих 28 адута за највиши пласман

Дарко Пашагић
Фудбалери Борца на Златибору настављају припреме: Јагодићевих 28 адута за највиши пласман

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца јутрос путују на Златибор, гдје ће обавити други дио припрема за наредну сезону, а у аутобусу са обиљежјима Бањалучана, који ће се први пут користити за клупске потребе наћи ће се 28 играча.

На списку кандидата за први тим, који ће у предстојећем шампионату јуришати на највиши пласман нашли су се голмани Лука Дамјановић, Младен Кукрика и Бојан Павловић, те фудбалери Синиша Дујаковић, Марин Галић, Марко Јовановић, Ђорђе Милојевић, Немања Јаничић, Круз Даглас Оливеира, Ђорђе Ћосић, Александар Субић, Филип Рачић, Марко Кујунџић, Владан Даниловић, Александар Радуловић, Дејан Босанчић, Марко Бртан, Давид Чавић, Стојан Врањеш, Дино Калесић, Алмедин Зиљкић, Горан Закарић, Иван Црнов, Мамаду Ђало, Саша Кајкут, Бојан Марковић, Јово Лукић и Амар Церић.

- Отпао је јуниор Дејан Јаворац, који је досадашњи ток припрема био повријеђен, те Јован Кутић, Андреј Боснић и Кларисмарио Сантос Родригез. Ова тројица играча ићи ће на позајмицу у прволигашке клубове Српске. Кутић се још није опредијелио, Боснић може да бира између Љубића, дубичког Борца и новоградске Слободе, док ће Сантос ићи у редове новог прволигаша са стадиона “Ђолови” - нагласио је шеф стручног штаба Борца Владо Јагодић.

Бањалучани ће у Србији одиграти пет утакмица, али је дошло до промјене првог ривала.

- Због позитивних на вирус корона у екипи Радника, Сурдуличани неће бити на Златибору, тако да ћемо 11. јула играти са суботичким Спартаком. Остала четири ривала остају иста. То значи да 14. јула играмо са Инђијом, а пет дана касније са Јавором. За 19. јули заказан је сусрет са Трепчом, док 21. играмо са Чукаричким. У прва два сусрета прилику ће добити сви фудбалери, а дуелима са Јавором и Чукаричким оним који су ближе првом тиму. У сусрету са Трепчом пружићемо шансу онима који су до тада имали мању минутажу. По повратку ћемо 25. јула одиграти генералну провјеру против Крупе у којој ће прилику добити 11 плус три играча, који ће играти у првом колу против Младости. Остали фудбалери ће имати прилику да дан раније или дан касније одиграју још једну утакмицу, али ривал још није договорен - наставио је Јагодић.

Искусни стручњак да ситуација због пандемије вируса корона неће пореметити рад на Златибору.

- Планирали смо уз тих пет утакмица и 20 тренинга, а као и прошле године сигурно је да ћемо имати фантастичне услове за рад. Придржаваћемо се свих приписаних правила и сигуран сам да ће све протећи у најбољем реду - додао је Јагодић.

Насљедник Зељковића 6. августа

Изборна Скупштина Борца одржаће се 6. августа, а на њој ће бити изабран насљедник досадашњег предсједника Вице Зељковића. Актуелни први човјек клуба повлачи се са ове функције јер тренутно обавља функцију предсједника Фудбалског савеза Републике Српске, а биће њихов кандидат за предсједника ФС БиХ.

- Свом насљеднику остављам стабилан и финансијски сигуран Борац, са одличном перспективом и свијетлом будућношћу - рекао је Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана