Фудбалери Борца јутрос отпутовали у Словенију на припреме: Европа се јасније види са Бледа

Дарко Пашагић
Фудбалери Борца јутрос отпутовали у Словенију на припреме: Европа се јасније види са Бледа

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца јутрос су кренули пут Словеније, гдје ће се до 30. јуна налазити на припремама, а њихова нова база биће позната туристичка дестинација, Блед.

Стручни штаб Бањалучана на челу са Марком Максимовићем на пут је одвео 31 фудбалера - 27 играча и четири голмана.

- Одлучили смо се за четири голмана, јер је у овом тренутку Бојан Павловић повријеђен и питање је колико ће бити спреман за прве званичне утакмице у новој сезони - нагласио је Максимовић.

Оно што сигурно радује све присталице Бањалучана је да на припреме у Словенију путују и тројица фудбалера који су због повреда пропустили скоро цијели други дио сезоне.

- Ђорђе Милојевић је већ у финишу првенства био у строју, али су ван њега били Јово Лукић и Марко Јовановић. Ријеч је о три фудбалера који су у првом дијелу сезоне били углавном стартери и не треба да трошимо ријечи колико они значе за нашу екипу. Вјерујем да ће радити пуним интензитетом и да ће их као и све остале фудбалере мимоићи повреде - наставио је млади стручњак на клупи Бањалучана.

Од краја сезоне у Борац су стигла четири нова играча: голман Никола Ћетковић, искусни Милан Вушуровић, те голобради младићи Амар Бегић и Енвер Кулашин.

- Посљедња двојица тек треба да се наметну и вјерујем да ће ове припреме за њих бити пун погодак. Прво што ће имати времена да се што боље уклопе у екипу, а уз то добиће прилику и да покажу колико вриједе. Што се тиче нових појачања, очекујем да нам се на Бледу прикључе два провјерена играча. Управа клуба интензивно ради на њиховом довођењу и очекујем да тај посао буде веома брзо завршен - истакао је Максимовић.

“Црвено-плави” први меч на Бледу требало је да играју 22. јуна против Нефчија, али од тога неће бити ништа.

- Азербејџанци су имали неких проблема са визама, тако да је ова утакмица отпала. Умјесто 22. јуна на терен ћемо дан касније када ћемо играти са словеначким шампионом Муром, док ћемо 29. играти са Олимпијом. Биће нам то једине двије припремне утакмице у Словенији, али и једине провјере прије премијерног наступа у Европи ове сезоне - додао је Максимовић.

Повратак

Повратак из Словеније планиран је за 30. јун, а послије тога Бањалучани ће већ почети са припремама за сусрет првог кола квалификација за Лигу шампиона у којем ће 6. или 7. јула играти против Клужа у Румунији.

- Биче то углавном тактички тренинзи и прегледавање снимака са мечева румунског шампиона, мада је већ сада извјесно и да ће Клуж у овом прелазном року имати много промјена у играчком кадру - нагласио је шеф стручног штаба Борца Марко Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана