Џумхур први носилац "Српска опена"

Душан Репија
Џумхур први носилац "Српска опена"

БАЊАЛУКА - Најбоље рангирани тенисер БиХ Дамир Џумхур биће први носилац на јубиларном, 20. челенџеру "Српска опен" у Бањалуци.

Својевремено 23. играч свијета прихватио је позив да учествује на турниру који почиње 22. августа, а организатори се надају да ће као својевремено Виктор Троицки из највећег града Српске поново кренути ка врху. Власник три АТП титуле тренутно је 238. тенисер свијета јер је дуже вријеме муку мучио са повредама, али се полако враћа. Ове седмице је наступао на турниру у Доминиканској Републици гдје је играо друго коло, а минуле је играо четвртфинале Мербуша у Њемачкој.

Извршни директор турнира Александар Болић потврдио је да ће учешће Џумхура довести до малих промјена међу носиоцима.

- Знамо какве је проблеме Дамир имао са повредама и вјерујемо да ће се на прави начин тенису вратити у Бањалуци. Поред њега очекујемо заиста квалитетне тенисере. Други носилац је Лоренцо Ђустино из Италије, а посебна занимљивост је да ће играти некада велико име свјетског тениса Томаш Белучи који је некад био 21. играч свијета. "Кат оф" за главни турнир је 324. мјесто на АТП листи, док је прошле године било 379 - истакао је Болић.

Као што је и раније најављено шансу на једном од најјачих турнира у региону добиће млади домаћи тенисери, Андреј Недић и Дражен Петровић који ће, баш као и јуниорски шампион Вимблдона Мили Пољуичак, кроз квалификације покушати да се домогну мјеста у главном костуру.

- Жријеб за главни турнир је у суботу у 18 часова, док је у недјељу у подне жријеб за дубл. Квалификације почињу у недјељу, а главни турнир у понедјељак кад је планирано шест мечева првог кола, те шест завршних мечева квалификација. Сваког дана осим сриједе када је на програму свечана академија поводом 30 година постојања ТС РС биће играни ноћни мечеви. Мечеве четвртфинала ће преносити Радио-телевизија Републике Српске и Арена спорт, а финале је планирано за недјељу у 20 часова - додао је Болић.

Наградни фонд турнира износи 45.730 евра, а побједник ће добити 80 бодова за АТП листу.

Подршка

Поред ресорног министарства, Владе Републике Српске и града Бањалука велику подршку организацији турнира дала је компанија м:тел.

- Поносно смо на чињеницу да помаже овако квалитетне спортске догађаје. "Српска опен" окупља веома квалитетне тенисере и сигурно је да ће м:тел наставити да буде уз изузетно успјешна такмичења. Планиране су бројне активности током трајања турнира, награде за посјетиоце, доста забаве и то је уз веома квалитетан тенис најбоља позивница да наредних дана дођете на турнир - рекао је извршни директор за маркетинг и продају компаније м:тел Милосав Парезановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана