Двојац појачао Борац

М.З.
Двојац појачао Борац

БАЊАЛУКА - Филип Рачић и Стефан Марчетић, питомци Борчеве омладинске школе потписали су трогодишњи уговор са клубом из Платонове улице.

Филип је минулу полусезону провео на позајмици у новоградској Слободи, а својим партијама у прволигашком каравану Републике Српске заслужио је позив тренера Винка Мариновића да се врати на Градски стадион и стави параф на нови уговор.

Као капитен предводио је омладинску селекцију клуба до историјске титуле шампиона БиХ.

Сада је, каже, спреман за нови изазов.

- Пресрећан сам због повратка. ФК Борац је показао да пази на своју дјецу и да добре игре и напоран рад кад тад морају да се исплате. Ипак, сада, за мене, предстоји оно право, да покажем квалитет и да се наметнем стручном штабу. Искрено, веома сам мотивисан и спреман за доказивање. Борац је клуб у којем сам научио све о фудбалу и за мене је играње у црвено-плавом дресу остварење дјечачких снова - поручио је Рачић.

Марчетић слови за једног од најталентованијих нападача на овим просторима.

Са непуних 17 година, Стефан је одавно скренуо пажњу на себе, а ове сезоне је у кадетској лиги БиХ постигао 13 голова на исто толико одиграних утакмица.

Поникао је у приједорском Рудару, а фудбалски пут га је преко Радник Урије и Крупе довео у омладинску школу Борца.

- За мене је велика част што сам потписао уговор са Борцем. Ово је клуб у којем желим да градим своју каријеру и сматрам да не постоји боља средина за напредак. На мени је да сваким даном напорно радим и да оправдам указано повјерење. Радује ме и што ћу проћи припреме са првотимцима. То ће бити велико искуство за мене, али и мотив да се докажем стручном штабу. Знам да вријеме ради за мене, али сам спреман да се ухватим у коштац са свим изазовима који ме чекају - казао је Марчетић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана