Добра игра Борца награђена бодовима

Дарко Пашагић
Добра игра Борца награђена бодовима

Бањалука - Стојан Врањеш још једном је показао колико значи екипи Борца и са два гола био је најзаслужнији за побједу Бањалучана у седмом колу Премијер лиге БиХ над Челиком од 3:1.

Искусни везни фудбалер постигао је први погодак, недуго потом гости су изједначили, да би се Врањеш још једном уписао у стријелце, а побједу је у финишу утакмице потврдио “резервиста” Иван Црнов.

- По мом мишљењу ово је била најбоља партија коју смо пружили од почетка сезоне и за то смо награђени са три бода која су нас прикључила екипама из горњег дијела табеле. Прије сусрета били смо под великим притиском, јер јавност од нас много очекује. Сада је пуно лакше и вјерујем да ће послије паузе бити далеко боље - нагласио је Врањеш, који је у досадашњем дијелу шампионата са пет голова убједљиво најбољи стријелац “црвено-плавих”.

Иако везни фудбалер искусни фудбалски зналац се сјајно сналази у овој сезони у противничком шеснаестерцу.

- Очигледно да ми мјесто полушпица одлично лежи, што су показале ове уводне утакмице у сезони. Када се зна да сам у Тузли и Мостару погађао стативу мој учинак је могао бити далеко већи, али и овако сам више него задовољан. Надам се да ће се голгетерска серија наставити и послије репрезентативне паузе - наставио је Врањеш.

Капитен Бањалучана је рекао да са 11 освојених бодова у првих седам кола морају бити задовољни.

- Једини прави кикс се десио у петом колу када на свом терену нисмо успјели да побиједимо Младост. Међутим, коло раније смо можда и помало срећно дошли до три бода у Бијељини, тако да када се све сабере и одузме морамо бити задовољни. Најважније је да смо пред паузу са ова три бода скочили у горњи дио табеле и надам се да ћемо ту и остати. По мени наредна четири кола су кључна за нас и ако у њима остваримо добре резултате можемо се укључити у борбу за сам врх - додао је Врањеш.

Побједом је задовољан и шеф стручног штаба Бранислав Крунић, поготово када се зна да је Борац од 63. минута играо са десет играча, јер је због црвеног картона прије времена у свлачионицу морао штопер Марко Јовановић.

- Нећу да коментаришем да ли је искључење било престрого или не, али свакако да нам је посао био отежан у тим тренуцима. Међутим, та бројчана разлика на терену као да се није видјела, него смо чак у појединим тренуцима изгледали на терену боље него када смо имали 11 играча - нагласио је Крунић.

Због повреде кољена Александар Субић прије времена је морао у свлачионицу.

- Још не знамо до када ће паузирати, јер чекамо резултате додатних претрага. Сигурно да је то за нас хендикеп, али се надам да ће се у првенственој паузи потпуно опоравити Немања Јаничић и Синиша Дујаковић - додао је Крунић.

 

Борац    3 (2)
Челик    1 (1)

Стријелци: 1:0 Врањеш у 10, 1:1 Махмутовић у 18, 2:1 Врањеш у 21, 3:1 Црнов у 81. минуту.
Стадион: Градски у Бањалуци.
Гледалаца: 4.000.
Судија: Владимир Бјелица (Источно Сарајево) 6.
Жути картони: Чомор (Борац), Граховац, Фабијан (Челик).
Црвени картон: Марко Јовановић (Борац) у 63. минуту.
Играч утакмице: Стојан Врањеш (Борац) 8.

Борац: Лучић 7, Радуловић 7,5, Јовановић 5, Даниловић 7,5, Ћосић 7, Милутиновић 7, Чомор 7, Субић 7 (од 60. минута Рунић 7), Мирић 7 (од 60. минута Црнов 7,5), Врањеш 8, Вујаклија 7 (од 68. минута Турањанин -). Тренер: Бранислав Крунић.

Челик: Павловић 6,5, Брекало 6,5, Врховац 6,5, Ресић 6,5 (од 66. минута Дилавер -), Хусеинбашић 7, Граховац 6,5, Блажевић 6,5, Перишић 6,5, Јамак 6,5 (од 82. минута Жуна -), Махмутовић 7 (од 79. минута Аганспахић -), Фабијан 6,5. Тренер: Алмир Сеферовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана