Дефанзивцу Борца Александру Војновићу уговор истиче за пола године: Бар до љета без приче о одласку

Дарко Пашагић
Дефанзивцу Борца Александру Војновићу уговор истиче за пола године: Бар до љета без приче о одласку

БАЊАЛУКА - Добре игре у јесењем дијелу сезону и први наступ за репрезентацију БиХ нису остали незапажени и зато не треба да чуди што се у зимској паузи име дефанзивца Борца Александра Војновића често спомињало у вези са преласком у неку другу средину.

Међутим, овај 25-годишњи Новограђанин чврсто стоји на земљи и, по његовим ријечима, не размишља о преласку у неку другу средину иако му уговор са Бањалучанима истиче на љето.

- У овом тренутку фокусиран сам једино на то да се што боље припремим за наставак сезоне и да са Борцем остварим зацртане циљеве, а када дође вријеме, биће прилике да размишљам о томе да ли ћу остати или отићи. Истина је да је било неких позива, али се ту ја на питам пуно, већ само клуб - нагласио је Војновић.

Јесенас је био један од најстандарднијих првотимаца “црвено-плавих” и пропустио је само један меч и то против Вележа у десетом колу, а разлог су била три жута картона.

- Нисмо најбоље започели првенство, а највећи разлог су европске утакмице, које су на нама оставиле велики траг. Међутим, како је првенство одмицало, играли смо све боље и боље и успјели смо да се пробијемо до треће позиције. Што се тиче мојих игара, задовољан сам, мада увијек може боље. Позив у репрезентацију схватам као награду за сав досадашњи труд, али и мотив да наставим још јаче. Надам се да ће бити још мечева за репрезентацију, али тиме се не оптерећујем баш пуно - наставио је Војновић.

Први дани припрема за наставак сезоне протичу у најбољем реду иако се ради по изузетно хладном времену.

- Није баш угодно тренирати по хладноћи, али сви смо свјесни колико је важан припремни период и зато дајемо све од себе. Биће пуно лакше када кренемо са контролним утакмицама, а поготово када отпутујемо за Анталију, гдје су температуре знатно више - истакао је дефанзивац Бањалучана који је јесенас велики број утакмица одиграо на позицији штопера.

Убијеђен је да ће Борац трећу годину заредом изборити пласман на међународну сцену.

- Свјесни смо да ће титулу бити јако тешко одбранити, јер је Зрињски стекао огромну предност, али садашња позиција на табели даје нам за право да се боримо за друго или треће мјесто. Уз све то, стигли смо и до четвртфинала Купа и жеља нам је да стигнемо до пехара, што би нам аутоматски обезбиједило пласман на европску сцену - додао је Војновић.

Бркић и Гргић

Александар Војновић се осврнуо и на долазак двојице нових играча у редове Борца, искусног Горана Бркића и младог Ивана Гргића.

- Сигурно је да смо са Бркићем добили много на искуству и о његовим квалитетима не треба да трошим ријечи. Што се тиче Гргића, он је млади репрезентативац БиХ и представља велики потенцијал за наредне сезоне - рекао је Војновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана