Чувени хрватски фудбалер планира уложити новац у бившег шампиона БиХ и "напасти" елиту

ГС
Foto: Архива

Чувени хрватски фудбалер Дадо Пршо могао би заједно са Ромеом Шапином уложити финансијска средства у редове некадашњег шампиона Босне и Херцеговине, екипе Бротња.

Ову информацију открио је некадашњи спортски директор Олимпика Ромео Шапина који је добио ангажман у Саудијској Арабији, а у разговору за портал hercegovina.info открио је планове које има с Пршом.

"Прије овог позива из Саудијске Арабије имао сам план вратити се у Бротњо. У клуб би ушао Дадо Пршо с којим сам пријатељ већ 12-13 година. Заједно смо радили неке фудбалске послове у Француској. Дадо има фудбалску академију у Сенегалу, а његов најбољи пријатељ је предсједник француског друголигаша Пау. Одлучили смо се да имамо један клуб на нашим просторима у БиХ који би дао прилику младима, уз неколико странаца", рекао је Шапина, додавши:

"У нашој лиги их можете имати шест, а четворица могу кренути у првих једанаест. Но, како се догодио овај мој ангажман мораћемо све одгодити за будућност. Од те идеје нећемо сигурно одустати и ја се надам да ће до тога сигурно доћи. Бротњо то заслужује. Има традицију, има услове, потребно је само изградити још један помоћни терен, један постоји и у Градцу. За почетак је био план ући у Прву лигу Федерације, а онда наставити пут ка Премијер лиги", изјавио је Шапина.

 Бротњо је био шампион БиХ у сезони 1999/00. када је у финалу плеј-офа побиједио бановићку Будућност (1:1, 0:0), а тренутно се такмичи у Другој лиги Федерације Босне и Херцеговине – група Југ и дуги низ година тавори у нижим лигама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана