Четврти "ФИС трофеј" окупио такмичаре из 18 земаља

Srna
Четврти "ФИС трофеј" окупио такмичаре из 18 земаља

ПАЛЕ - На стазама Ски-центра "Равна планина" на Палама данас је почео дводневни четврти "ФИС трофеј Равна планина" на којем ће се у ФИС тркама мушког и женског велеслалома и слалома такмичити 80 скијаша из 18 земаља.


Такмичење је уједно и тест трка за добијање лиценце за одржавање Европа куп такмичења у алпском скијању.

Власник Ски-центра "Равна планина" Вељко Голијанин рекао је да, захваљујући ниској температури ваздуха и систему за вјештачко осњежавање, организују значајне догађаје и такмичења, те да су крајем новембра почели са прављењем снијега.

"Успјели смо направити велике количине снијега, због високих захтјева трке јер нам од тога зависи кандидатура за Европа куп. Одржавањем ових трка можемо рећи да смо носиоци зимских спортова у БиХ", навео је Голијанин.

Предсједник комисије за ски-судије Ски-савеза БиХ Славиша Лучић каже да се ФИС куп организује четврти пут на Ски-центру "Равна планина", гдје стазе својом хомологацијом успуњавају услове за одржавање највећих свјетских и европских такмичења.

"Стазе су одлично припремљене, а дебљина сњежног прекривача износи 100 центиметара", нагласио је Лучић.

Он је додао да ће данас и сутра на програму бити такмичење у велеслалому, у петак и суботу, 24. и 25. јануара, слалом, те да ће у оквиру такмичења бити одржан и СЕС куп, гдје се бодују национални тимови СЕС нација.

Тренер репрезентације из Хонг Конга Марко Рудић, који је и учесник олимпијских игара, каже да су стазе одличне и да су урађене према свјетским стандардима.

"Овдје се осјећам лијепо и очекивања су увијек на највишем нивоу", нагласио је Рудић.

Такмичење се одржава под покровитељством Владе Републике Српске, Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, града Источно Сарајево, општине Пале, Смучарског савеза БиХ и компаније "Мајнекс" Пале.

Из Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске најављено је да ће министар Соња Давидовић сутра у 19.00 часова у ресторану "Гондола" у овом ски-центру присуствовати конференцији за новинаре поводом званичног отварања надметања. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана