"Бубамара" се још котрља у Русији, Турској, Украјини, Мађарској и Бјелорусији

Дарко Пашагић
"Бубамара" се још котрља у Русији, Турској, Украјини, Мађарској и Бјелорусији

БАЊАЛУКА - Како се шири вирус корона, све је мање европских држава у којима се и даље играју фудбалски шампионати. Осим Србије, протеклог викенда "бубамара" се котрљала још у Русији, Турској, Украјини, Мађарској и Бјелорусији, гдје су игране реванш утакмице четвртфинала Купа.

А једина земља у којој још није забрањен приступ гледаоцима на стадионима је Русија, а посебно су у 22. колу Премијер лиге били расположене присталице водећег Зенита. Како и не би када су њихови љубимци декласирали Урал са 7:1 и задржали великих девет бодова предности у односу на пратиоце. Из грла 33.677 гледалаца, колико их се окупило на "Газпром арени" у Санкт Петербургу, током свих 90 минута је одјекивало: "Сви ћемо умријети. Сви смо инфицирани фудбалом и умријећемо за Зенит".

И док навијачи руског клуба нису изгледа пуно размишљали о опасности која се шири Европом, њихови љубимци су свој задатак врло озбиљно схватили.

Они су потпуно разбили екипу Урала и утисак је да су могли да постигну још понеки гол. На терену је блистао ирански интернационалац Сардар Азмун, који је постигао три гола, те двоструки стријелац Артјом Дзјуба, а кривац за то што је Урал постигао погодак био је Бранислав Ивановић који је скривио пенал.

Турска фудбалска федерација донијела је одлуку да утакмице буду игране, али без присуства гледалаца, а 26. коло донијело је дуел двије водеће екипе, Трабзона и Башакшехирспора, које су до овог кола имале по 52 бода.

Послије 90 минута на "Медикел Парк стадиону" у Трабзону било је неријешено - 1:1 и трка удвоје је настављена. Ово коло донијело је и један од класика турског фудбала у којем су се синоћ састали Галатасарај и Бешикташ, а стадион "Турк Телеком" у Истанбулу дан прије меча детаљно је дезинфикован.

У првом колу Лиге за првака украјинског шампионата Зарја из Лугањска је као домаћин у Запорожју савладала водећи Шахтјор са 1:0 и избила на друго мјесто, али тим из Доњецка и даље има 13 бодова предности у односу на најближег пратиоца.

У Мађарској је играно 25. коло, а водећи Ференцварош је декласирао Капошвар са 5:0 и задржао три бода предности у односу на МОЛ Фехервар, који је одиграо и два меча више.

 

Остатак свијета

На другим континентима такође је све више прекинутих такмичења бар што се тиче фудбала. У Јужној Америци још се игра у Бразилу, Аргентини, Чилеу и Боливији уз појединачна одгађања, док су у Сјеверној Америци још активни у Мексику, као и у већини карипских земаља.

У Азији трају првенства у Узбекистану, Казахстану, Малезији, Сингапуру, Саудијској Арабији, Уједињеним Арапским Емиратима, Индонезији, Вијетнаму и Оману, у Аустралији и на Новом Зеланду се игра несметано, као и на већем дијелу афричког континента.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана