Бранислав Крунић за “Глас Српске”: Европа сада реална прича

Синиша Котараш
Бранислав Крунић за “Глас Српске”: Европа сада реална прича

БАЊАЛУКА - Сјајна серија фудбалера Борца и пета узастопна побједа довели су Бањалучане у сам врх премијерлигашке табеле што је изазвало еуфорију међу присталицама “црвено-плавог” тима.

Са трибина Градског стадиона чује се све више аплауза, док је прије нешто више од мјесец са тих истих трибина тражена смјена тренера Бранислава Крунића као и “тјерање” појединих играча.

- Не обраћам пажњу на то јер радим такав посао у којем има критика и похвала. Када нема резултата, нормално да ће бити критика, а пошто тренутно имамо резултате, и то одличне, нормално је и да стижу похвале и аплаузи. У фудбалу је тако, само зависи какви вас резултати прате. Свакако, похвале и аплаузи годе и пријају, али треба бити опрезан и свјестан, бити стабилан и чврсто са обје ноге стајати на земљи - истакао је Крунић.

Пет побједа у низу резултат су за сваки респект што неки оцјењују као реалан одраз дешавања на терену, а неки и као прави спортски подвиг.

- Има ту једног и другог. На терену смо заслужили побједе, у свим тим утакмицама били смо бољи и квалитетнији ривал али, побиједити пет пута заредом у првенству, уз још један тријумф у Купу БиХ, заиста је тешко направити - прокоментарисао је Крунић серију свог тима.

Чињеница је да је стручни штаб Бањалучана напокон пронашао “добитну комбинацију”, односно тим способан за велика дјела.

- Када смо љетос правили тим за ову сезону, довели смо велики број играча. Неки су се одмах адаптирали док је некима требало више времена и они су се сами тражили на терену. Међутим, оно што је најважније за нас, то је да сви играчи дају свој максимум на тренинзима, сви се труде да буду што бољи, дишу један за другог и то је морало дати резултат - казао је Крунић.

Према његовим ријечима реално је да Борац у преостала четири кола задржи високу позицију на табели.

- Послије посљедњих резултата играчи су добили додатно самопоуздање и вјеру у себе, а како до краја немамо претежак распоред највише ће од нас самих зависити пласман на полусезони. Табела је згуснута, од другог до шестог мјеста су четири бода разлике, Сарајево се мало издвојило, али је све то достижно. Свакако, мислим да је реално да остати у врху - увјерен је тренер Бањалучана.

На почетку сезоне управа и стручни штаб су говорили како је нереално причати о Европи јер је Борац повратник у Премијер лигу. Међутим, тренутна ситуација је ту причу увелико промијенила.

- Наравно да је на половини првенства, када смо у врху табеле и играмо одлично, прича о Европи актуелна и од тога се не може побјећи. Али, љетос заиста није било реално причати о међународној сцени јер нам је једина жеља била да се стабилизујемо и изборимо мјесто у средини табеле - поручио је Крунић.

Оно што на Градском стадиону са поносом истичу, јесте чињеница да се публика, након пуне двије године, вратила на трибине.

- То ме највише радује. На почетку нисмо имали резултат и мислим да у тим моментима публика није вјеровала у нас, поготово што смо у претходним сезонама доста разочарали своје навијаче. Али, долазили су и пунили трибине, а нама је било најважније да покушамо да код њих вратимо вјеру у нас. Мислим да смо близу да то у потпуности урадимо, што се одлично видјело на посљедњим утакмицама. Имали смо велику подршку и очекујем да она буде још већа - закључио је Крунић.
 

Пожртвовани Зиљкић

Меч против Радника Алмедин Зиљкић одиграо је под јаком температуром.

- Он у старту није био ни међу 18 играча. Али, није се предавао, одличним радом се изборио за мјесто у тиму и сада је један од носилаца игре. Ту јаку температуру није никоме пријавио и тек смо послије утакмице сазнали шта је било. Није чак ни на полувремену, када је повраћао, није желио да каже шта је разлог и нико од нас није знао шта му је. Ту је показао да има велики карактер - казао је Крунић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана