Борац на старту другог дијела дочекује Леотар: Дерби одлучује један шут

Д. Д.
Борац на старту другог дијела дочекује Леотар: Дерби одлучује један шут

БАЊАЛУКА - Старт прољетног дијела сезоне рукометног првенства БиХ доноси дерби тимова из Републике Српске у којем ће снаге одмјерити Борац и Леотар. Бањалучани су у јесењем дијелу шампионата имали пуно проблема, играли су са великим осцилацијама па су на крају тек на десетој позицији.

- Очекује нас велики изазов, у госте нам долази Леотар, који игра сјајну сезону. Дербији су увијек неизвјесни, често их одлучи један шут. Мислим да смо добро радили у овој паузи и да ћемо у наставку лиге бити бољи. Мотивисани смо да одиграмо квалитетну утакмицу, пружимо максимум и надамо се да ћемо други дио сезоне отворити побједом - истакао је Владо Драганић који је током каријере наступао и за Требињце.

Леотар је јесењи дио одиграо сјајно и завршио је на другој позицији, а жели и да остане на том мјесту. Ове сезоне Требињци су славили у оба одиграна дуела на свом паркету, а одлучена су након драме у финишу.

- Дуели са Борцем су увијек посебни и узбудљиви и на крају побједника одлучује један или два гола. Ми смо јесењу полусезону завршили на другој позицији, што је историјски резултат и даје нам право да се надамо повољном исходу. Борац је имао доста проблема, лошијих резултата и под притиском је. Ми ћемо настојати то да искористимо и да покушамо у “Борику” доћи до бодова. Очекујем заиста квалитетан меч. Имамо проблема са неколико ровитих играча, али сваку ко изађе на паркет мора дати максимум ако желимо да остваримо повољан резултат - истакао је Веселин Савовић.

Парови 16. кола, субота: Градачац - Вогошћа (17), Грачаница - Слобода (18), Слога (Д) - Извиђач (18), Маглај - Искра (19), Горажде - Криваја (19), Херцеговац - Коњух (19), Борац - Леотар (20). Недјеља: Какањ - Босна (В) (18).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана