Борац носи три гола предности у Пећ

Душан Репија
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца савладали су Бесу са 28:25 у првом мечу другог кола ЕХФ Европа купа, у фантастичном мечу који је одигран у “Борику”.

Дуел старих познаника понудио је све што рукомет може да понуди – борбеност, напетост, лијепе потезе… а на крају су домаћи дохватили највећу предност током меча у самом финишу, коју ће покушати да одбране за седам дана у Пећи.

Утисак је да су могли још боље да прођу, а шанса је пропуштена средином другог дијела када су имали напад за +3, али су направили техничку грешку, па се искусни тим из Пећи вратио у игру.

Бањалучани су боље отворили утакмицу и повели са 2:0, што је уједно била и највећа предност у првом дијелу. Евидентно је да је ово окршај двије изједначене екипе, баш као што је то било и минуле сезоне.

Иако су оба тима значајно променила саставе, поново ће, чини се, одлучити нијансе. 

Беса је у два наврата имала минимално вођство, а било је примјетно да им је у финишу понестало снаге, односно да је Борац боље физички припремљен.

“Црвено-плаве” је цијели меч вукао фантастични Марко Лукић који је постигао десет погодака, а у финишу је два врло важна постигао млади Амар Грачић који је дао три гола, баш колико и Никола Кнежевић. Пет пута је са линије од седам метара био прецизан Александар Милићевић.

Госте је предводио прекаљени репрезентативац БиХ Никола Прце са седам голова.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана