Борац и Слога јуре Европу, остали мисле на опстанак

Синиша Котараш
Борац и Слога јуре Европу, остали мисле на опстанак

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел и Слободе односно Вогошће и Славије отвориће нову сезону Премијер лиге БиХ, а њихови мечеви на распореду су сутра.

Након доста препуцавања, челници Рукометног савеза БиХ успјели су да усвоје концепт лиге која ће бројати 16 екипа те да дођу до договора око попуне исте.

На крају првенства неће бити плеј-офа, у нижи ранг испадају три клуба, а умјесто њих улазе прваци двије Прве лиге ФБиХ, те шампион Републике Српске. Рукомет Српске представљаће шест екипа, Борац м:тел, добојска Слога, брчанска Локомотива, требињски Леотар, Славија из Источног Сарајева и зворничка Дрина, а свакако да се највише очекује од Бањалучана и Добојлија.

Свако има своје амбиције, неки желе у сам врх, а већини је да избјегну борбу за опстанак, а сви заједно су сагласни да ће предстојећа сезона бити дуга и напорна, те да би “дужина клупе” могла да буде пресудна.

- Наше амбиције се знају, као и сваке године јуришаћемо на сва три трофеја. Што се тиче борбе за врх или за опстанак, тешко је сада било шта рећи. Тек након четири-пет кола ће се неке ствари искристалисати. Стандардно, ту су Извиђач, Вогошћа, Грачаница, Слога, Коњух, Босна... мада се ни остали не смију потцјењивати. Као и претходних година, одлучиће бодови са гостовања. Нема плеј-офа, нема поправног, свака утакмица је важна и сигуран сам да дербији неће пресудити, већ утакмице против “малих” ривала - нагласио је тренер Борца м:тел Мирко Микић.

За разлику од Бањалучана, у Добоју немају шампионске амбиције, али свакако истичу кандидатуру за наступ у Европи.

- Желимо Европу, иако смо свјесни да то неће бити нимало лако. Конкуренција ће ове године бити много јача него прошле, поготово што нема плеј-офа. По мени, Вогошћа и Борац су највећи фаворити, мада ту видим и Извиђач. Сезона је дуга и може свашта да се деси - поручио је стратег Слоге Данко Панић.

Када су у питању Леотар и Локомотива, они искључиво размишљају о средини табеле. Стратег Требињаца Дарко Таврић тврди како им је план пласман на шесто или седмо мјесто, док Брчаци имају још једну амбицију.

- Генерално, циљ нам је да будемо у средини и да се не боримо за опстанак, док нам је други, али ништа мање значајан циљ, афирмација млађих играча - поручио је Жикица Милосављевић.

Екипа Славије задржала је статус премијерлигаша захваљујући проширењу лиге, па сада у Источном Сарајеву тврде како себи више неће дозволити да им се тако нешто догоди, те да им је једини циљ да што прије обезбиједе опстанак.

Слично размишљају у Зворнику гдје повратник у Премијер лигу са неколико играчких појачања сматра да може до средине табеле.

- Искључиво размишљамо о опстанку како би у наредним сезонама од Дрине направили стабилног премијерлигаша. Мислим да имамо играчки кадар способан да то и оствари - поручио је тренер Милан Недељковић.

Титулу шампиона брани Извиђач, а трофеј у Купу БиХ бањалучки Борац.

 

Парови и сатнице

У утакмицама првог кола састају се, петак, 18 часова: Борац м:тел  - Слобода, Вогошћа - Славија. Субота, 19 часова: Искра - Леотар, Коњух - Слога (ГВ), Слога (Д) - Извиђач, Маглај - Дрина, Грачаница - Горажде. Недјеља, 19 часова: Локомотива - Босна (В).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана