БЛ волеј за прву побједу

Дејан Кондић
БЛ волеј за прву побједу

БАЊАЛУКА - Одбојкашице домаћина Балканског купа, БЛ волеја вечерас од 20 часова у дворани “Борик” играју против Работничког из Скопља други меч на турниру.

Дуел против шампиона Македоније биће идеална прилика да тим Давора Гамбироже упише прве бодове. Бањалучанке су јуче биле слободне, а у првом сусрету поражене су од Партизана са 3:0 (25:21, 25:19, 25:20). У првом сету домаћин је имао шансу за изненађење, а послије је до изражаја дошао квалитет тима из Београда. “Заборавили” су Гамбирожа и његове изабранице тај дуел и у потпуности су окренути вечерашњем сусрету против Скопљанки.

- Што се мене тиче, на резултат гледам само као на посљедицу игре. Мене занима да дјевојке раде оно што се договоримо, да испуне задатке и производ свега тога биће позитиван резултат. Надам се да ћемо расти са игром, а то би требало да нам донесе и побједу, којој се надам. Надао сам се и против Партизана. Ипак, и тај меч и сви које ћемо одиграти служе нам као припрема за предстојеће првенство. У јеку смо припрема, дјевојке су тешке. Има ту још доста посла да би приказале праву одбојку коју оне објективно могу - рекао је Гамбирожа.

Капитен БЛ волеја Соња Вујнић такође је оптимиста пред дуел против Македонки. Истиче да ће и вечерас она и њене саиграчице дати максимум и позива публику да испуни “Борик”.

- Искрено, очекујем побједу вечерас. Спремне смо и идемо максимално, да пробамо добити. Искусна су екипа, али мислим да ћемо се ми питати. Истина, у јеку смо припремног периода, који нам протиче у опоравку од повреда, а не у темпирању форме. Још нисмо на неком свом нивоу на којем ми објективно можемо бити. Мислим да ћемо тек у новембру или децембру бити на врхунцу форме. Имамо младу екипу, неискусну, али ту је нас неколико старијих и надам се да ће бити то све добро. Предивно је играти на овом турниру, пресрећне смо што је наш клуб организатор и апелујем на навијаче да дођу у што већем броју - поручила је Вујнићева.

У првом мечу дана од 17.30 часова Партизан игра против букурештанског Динама, а екипа ПТТ Анкаре је слободна.

Закоч похвалио Бањалучанке

Први селектор репрезентације Југославије након скидања санкција, данас тренер Партизана Дарко Закоч похвалио је издање одбојкашица БЛ волеја против његове екипе.

- Честитам екипи Бањалуке на отпору који су нам пружили. Играли су јако храбро, добро сервирали, одаљили нас од мреже. Млада само екипа, тек неколико дана на окупу са техничарем који би требало да нам буде и перјаница екипе. Овакве утакмице служе за уигравање и из меча у меч бићемо све бољи - рекао је Закоч.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана