Бивши прволигаши освојили само бод

Дарко Пашагић, Бране Радуловић
Бивши прволигаши освојили само бод

Бањалука - Ако је судити по отварању друголигашке сезоне прошлогодишњи прволигаши Сутјеска, Дрина (Зворник) и Слобода (Мркоњић Град), који су морали у нижи ранг, неће се добро провести, јер су у првом колу ова три клуба освојила само један бод.

Фочаци и Зворничани на гостовању доживјели поразе на старту групе исток. Сутјеска је поражена у Гацку од Младости са 1:2, а истим резултатом завршен је и сусрет у Чајничу у коме је Стакорина побиједила Дрину.

Част бивших прволигаша спасила је Слобода, која је као гост у Прњавору играла неријешено са Љубићем 2:2. На отварању нове сезоне на стадиону "Синиша Пеулић" стријелци су показали завидну ефикасност у првих двадесетак минута, а потез утакмице био је слободњак Игора Мирковића у 21. минуту. Са двадесетак метара ефектно је затресао мрежу Прњаворчана за потпуни резултатски преокрет. У 60. минуту оштар старт капитена Владана Грачанина санкционисан је искључењем, што је "плавима" омогућило да избјегну пораз. Иако су допутовали са само два резервна играча Мркоњићани су оставили повољан утисак и показали да ће бити један од кандидата за највиши пласман.

У дербију групе запад фудбалери Јединства из Жеравице заслужено су освојили бодове у Шамцу. Већ у 28. минуту гости су, користећи смушеност одбране Борца, стекли вођство, да би пет минута касније повећали предност. Сва настојања Шамчана да бар избјегну пораз била су узалудна, а плодом је уродила само акција домаћих из које је Џафер Џафић поставио коначан резултат.

Омарска је помало неочекивано поклекла на свом терену, а бољи од домаћина били су Лакташи, који су славили са убједљивих 3:0. Превагу у корист гостију донио је најбољи актер сусрета и двоструки стријелац Урош Стаменковић.

Група запад стартовала је са 15 клубова, а у првом колу била је слободна екипа Слоге из Српца, која је требало да гостује у Карановцу код истоимене екипе. Међутим, овај тим је прије двадесетак дана одустао од такмичења. Куриозитет првог кола је да је на 15 утакмица показано чак 11 црвених картона. У групи запад на седам мечева додијељено је шест, а у групи исток на осам сусрета пет играча је прије времена морало у свлачионицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана